LEI

The Food Economy

30 okt 2007
Onderdeel: LEI

Op 18 en 19 oktober werd de tweede OESO/NL conferentie âThe Food Economy: Global Issues and Challengesâ in Den Haag gehouden. Ongeveer 150 deelnemers die afkomstig waren uit de voedingsindustrie, de overheid en van universiteiten luisterden naar sprekers uit verschillende OESO-landen en woonden de workshops bij die werden georganiseerd.

Tijdens de conferentie zijn de recente ontwikkelingen in de voedselketen besproken en de gevolgen hiervan voor het voedselbeleid. De conferentie was in drie hoofdthema's opgebouwd:Â
* Globalisatie versus de regionaliseringstrend van de voedselketen en de gevolgen hiervan voor bedrijfsstrategieën.
* Ontwikkelingen in de toevoerketen en de gevolgen hiervan voor het toekomstige voedselbeleid.

* Sociale problemen en de gevolgen hiervan voor het internationale beleidskader.

Speciale onderwerpen tijdens de conferentie waren de impact van de productie van biobrandstoffen op de wereldvoedselmarkt, de ontwikkeling van geavanceerde technische innovaties en duurzaamheidskwesties in de veehouderij.

Presentaties en voordrachten

Uitgebereid verslag (Engelstalig)

Dossier The New Food Economy

Contact
Frank Bunte
frank.bunte@wur.nl