The Food Economy
30 okt 2007
Onderdeel: LEI
Op 18 en 19 oktober werd de tweede OESO/NL conferentie âThe Food
Economy: Global Issues and Challengesâ in Den Haag gehouden. Ongeveer
150 deelnemers die afkomstig waren uit de voedingsindustrie, de
overheid en van universiteiten luisterden naar sprekers uit
verschillende OESO-landen en woonden de workshops bij die werden
georganiseerd.
Tijdens de conferentie zijn de recente ontwikkelingen in de
voedselketen besproken en de gevolgen hiervan voor het voedselbeleid.
De conferentie was in drie hoofdthema's opgebouwd:Â
* Globalisatie versus de regionaliseringstrend van de voedselketen
en de gevolgen hiervan voor bedrijfsstrategieën.
* Ontwikkelingen in de toevoerketen en de gevolgen hiervan voor het
toekomstige voedselbeleid.
* Sociale problemen en de gevolgen hiervan voor het internationale
beleidskader.
Speciale onderwerpen tijdens de conferentie waren de impact van de
productie van biobrandstoffen op de wereldvoedselmarkt, de
ontwikkeling van geavanceerde technische innovaties en
duurzaamheidskwesties in de veehouderij.
Presentaties en voordrachten
Uitgebereid verslag (Engelstalig)
Dossier The New Food Economy
Contact
Frank Bunte
frank.bunte@wur.nl
LEI