Raad van State


Uitspraak Raad van State
Zaaknummer: 200706960/1
Publicatie datum: dinsdag 30 oktober 2007
Tegen: de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Proceduresoort: Voorlopige voorziening
Rechtsgebied: Kamer 3 - Eerste aanleg - Onderwijszaken
---

200706960/1.
Datum uitspraak: 30 oktober 2007

AFDELING
BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) in het geding tussen:

de openbare rechtspersoon Openbaar onderwijs Zwolle en Regio, gevestigd te Zwolle,
verzoeker,

en

de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, verweerder.


1. Procesverloop

Bij besluit van 7 juni 2007 heeft de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (hierna: de staatssecretaris) een aanvraag van de openbare rechtspersoon Openbaar onderwijs Zwolle en Regio (hierna: OOZ) om een dubbelaanbod voor HAVO op de nevenvestiging te Wijhe van de openbare Van der Capellen Scholengemeenschap te Zwolle voor bekostiging in aanmerking te brengen afgewezen.

Bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 1 oktober 2007, heeft OOZ de Voorzitter verzocht hangende het daartegen door OOZ gemaakte bezwaar een voorlopige voorziening te treffen.

Bij brief van 12 oktober 2007 heeft de staatssecretaris een verweerschrift ingediend.

De Voorzitter heeft de zaak ter zitting behandeld op 18 oktober 2007. Partijen zijn, met kennisgeving, niet verschenen.


2. Overwegingen

2.1. Bij uitspraak van heden in zaak no. 200706960/2 heeft de Afdeling een voorziening getroffen als bedoeld in artikel 8:72, vijfde lid, van de Algemene wet bestuursrecht, inhoudende dat de staatssecretaris uiterlijk op 12 december 2007 een beslissing op het bezwaar van verzoeker neemt.

2.2. Gelet hierop wijst de Voorzitter het verzoek af.

2.3. Nu het verzoek wordt afgewezen om reden dat de Afdeling reeds voormelde voorziening heeft getroffen dient de staatssecretaris op na te melden wijze in de proceskosten te worden veroordeeld.


3. Beslissing

De Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

I. wijst het verzoek af;

II. veroordeelt de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tot vergoeding van bij de openbare rechtspersoon Openbaar onderwijs Zwolle en Regio in verband met de behandeling van het verzoek opgekomen proceskosten tot een bedrag van 161,00 (zegge: honderdenéénenzestig euro), geheel toe te rekenen aan door een derde beroepsmatig verleende rechtsbijstand; het dient door de Staat der Nederlanden (ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) aan hem onder vermelding van het zaaknummer te worden betaald;

III. gelast dat de Staat der Nederlanden (ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) aan de openbare rechtspersoon Openbaar onderwijs Zwolle en Regio het door hem voor de behandeling van het verzoek betaalde griffierecht ten bedrage van 285,00 (zegge: tweehonderdvijfentachtig euro) vergoedt.

Aldus vastgesteld door mr. T.M.A. Claessens, als Voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. M.R. Poot, ambtenaar van Staat.

w.g. Claessens w.g. Poot
Voorzitter ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 30 oktober 2007

362.