Stamboom Forum verwelkomt 10.000ste lid


Grootste community van genealogen bloeit op Internet

DEN HAAG, 20071030 -- Vandaag heeft het Stamboom Forum (www.stamboomforum.nl) het 10.000ste lid mogen verwelkomen. Het Stamboom Forum is hiermee uitgegroeid tot een zeer grote community van genealogen die onderling vragen stellen, feedback geven, tips uitwisselen, ideeën opperen, nieuws melden en discussiëren.

Waar de traditionele genealogische verenigingen als het NGV (Nederlandse Genealogische Vereniging) een terugloop zien in ledenaantallen, bloeit deze genealogische community op Internet. De nieuwe vorm van communiceren (sociale network) en geboden (gratis) genealogische services maken het een aantrekkelijk platform.

Het Stamboom Forum biedt stamboomonderzoekers in een viertal fora - reclamevrij - de ruimte om te communiceren. Hierbij wordt getracht om de drempel tot deelname laag te houden: inloggen is geen verplichting, registratie is gratis en eenvoudig. Maar ook wordt er getracht om meerwaarde te bieden in de vorm van profielen waarmee gebruikers zich kunnen presenteren door middel van het toevoegen van een foto, een korte beschrijving, de onderzochte/gezochte familienamen, favoriete genealogische websites (via de Stamboom Gids, www.stamboomgids.nl) en genealogische publicaties (via Genealogie Online, www.genealogieonline.nl). Deze profielen, die de leden vaak letterlijk een gezicht geven, maken dat er een vertrouwde omgeving ontstaat waarin hulp krijgen en hulp geven centraal staat.

De familienamen die zijn opgegeven in de profielen vormen het "Wie (onder)zoekt wie?" register (zie www.stamboomforum.nl/wiezoektwie.php). Dit (vrij) doorzoekbare register met al bijna 20 duizend familienamen wordt bij de berichten op het Stamboom Forum gebruikt om overeenkomsten te ontdekken. Ook ontwikkelaars van stamboomprogramma's of websites kunnen het "Wie (onder)zoekt wie?" register gebruiken, via een open webservice (zie api.coret.org/wiezoektwie/) kan deze geïntegreerd worden. En tenslotte is er zelfs, voor hen die het actuele profiel op de eigen website, weblog of social network profiel willen opnemen, een widget (zie widgets.coret.org/genealogie_profiel/)!





Stamboom Forum