Volop aandacht voor vezels in special van Nieuws voor diëtisten
IJSSELSTEIN, 20071030 -- Slechts 1 op de 10 Nederlanders eet voldoende vezels. Diëtisten geven daarom veelvuldig advies over vezels en over vezelverrijkte producten. Alle reden voor een special van Nieuws voor diëtisten over voedingsvezels. Mét een uniek uitgebreid overzicht van vezelverrijkte producten en preparaten op de website www.nieuwsvoordietisten.nl.
Sinds het Gezondheidsraadadvies van 2006 is er in Nederland een ambitieuze aanbeveling voor vezels. Geen wonder dat veel fabrikanten inmiddels vezelverrijkte producten en preparaten op de markt hebben gebracht. Van brood tot zuivel en van tussendoortjes tot vruchtensap; er is geen productgroep die niet een vezelverrijkte variant heeft. Nieuws voor diëtisten laat lezers de bomen door het bos weer zien en zet in een uitgebreid overzicht van vezelverrijkte producten en vezelpreparaten zeer veel van deze producten op een rij.
Verder in de vezelspecial van Nieuws voor diëtisten een interview met prof. dr. ir. Gertjan Schaafsma over het nut van prebiotische vezels die aan veel producten worden toegevoegd. Schaafsma vindt dat 5 gram prebiotische vezels per dag effectief zijn om de darmflora gunstig te beïnvloeden. `Maar gezonde mensen hebben deze extra prebiotische vezels niet nodig', aldus Schaafsma. Ook bevat de special een `spoedcursus vezelkunde' om de kennis rondom vezels weer wat op te frissen.
Nieuws voor diëtisten is een e-mail nieuwsbrief, die wordt verzonden naar bijna 3.000 diëtisten en andere geïnteresseerden. Dat maakt Nieuws voor diëtisten tot de meest gelezen nieuwsbrief onder diëtisten. Nieuws voor diëtisten verschijnt elf keer per jaar, met daarnaast nog 2 specials. Vaste rubrieken in de nieuwsbrief zijn boekbesprekingen, verslagen van symposia, voedingsnieuws en een column van Karine Hoenderdos. Een abonnement is gratis. Aanmelden kan via www.nieuwsvoordietisten.nl.