Antillenhuis


Samenwerkingsovereenkomst Amsterdam en Sint Maarten getekend



Het was dinsdag 30 oktober 2007 een drukke werkdag voor gedeputeerde Maria Buncamper-Molanus (gedeputeerde belast met Volksgezondheid, Economische Zaken, Personeelsaangelegenheden en Sport) en haar beleidsmedewerkers. Vandaag was zij de gehele dag te gast van de Gemeente Amsterdam. Mw. Buncumper-Molanus wordt gedurende haar werkbezoek aan Nederland vergezeld door Mw. Ruth Boyrard-Brewster (adviseur) en Mw. Jorien Wuite (Directeur Sector Gezondheidszaken). Het bezoek van de gedeputeerde aan Amsterdam vloeit voort uit de samenwerkingsovereenkomst die Sint Maarten en Amsterdam eind augustus sloten en heeft als doel om de afspraken op het gebied van de volksgezondheid nader uit te werken.

Het werkbezoek aan Amsterdam startte om 09.30 uur met de ontvangst door de heer Gerard Pieters, Hoofd Internationale Betrekkingen van de Gemeente Amsterdam. Hierna volgde een ontvangst bij mw. Marjolein Verstappen, Directeur GGD Amsterdam, een bezoek aan de heer Gerrit Santen over verslavingszorg, een bezoek aan de heer Frits van den Berg en Mw. Domenique Nijsten over Medische Milieukunde een bezoek aan het GGD-Streeklaboratorium en ontvangst door de heer Arjen Speksnijder, hoofd Streeklaboratorium.

Bij de GGD kreeg de gedeputeerde van de heer Han Fennema van de afdeling Epidemiologie, Documentatie en Gezondheidsbevordering een presentatie over het prostitutiebeleid en HIV/SOA. Om 13:000 uur volgde een presentatie door de heer Coos van Meurs, Hoofd Afdeling Sport en Recreatie van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, onder andere over het programma Jump-in ter bestrijding van overgewicht.

Hierna volgde een zeer positief gesprek met mw. Marianne de Jong, Preventie Programma-manager van het AMC-DeMeren en werd gesproken over onder andere een nauwe samenwerking met Sint Maarten.

Hoogtepunt van het bezoek aan Amsterdam was de ontmoeting met mw. Hennah Buyne, Wethouder Educatie, Jeugdzaken en Werk en Inkomen. Ten kantore van de wethouder vond vanmiddag om 15:45 uur de ondertekening plaats van een samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerkingsovereenkomst tussen Amsterdam en Sint Maarten is op het gebied van de volksgezondheid. Belangrijke onderwerpen in de overeenkomst zijn: preventieve gezondheidszorg, medische milieukunde, ambulance hulpverlening en rampenbestrijding.

Mw. Buncamper-Molanus was bijzonder tevreden over het bezoek aan Amsterdam. "Ik heb goede gesprekken gevoerd en ik ben overal enthousiast ontvangen. De kroon op het werk was zeker de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. We hebben hard gewerkt en zullen de komende dagen nog verder werk verzetten ten behoeve van Sint Maarten. Ik ben zeer tevreden."
Noot voor de pers: Voor vragen en of persfoto's gelieve contact op te nemen met Norman Serphos, Voorlichter / woordvoerder Antillenhuis serphos@kgmna.nl

---

Gepubliceerd op: 30-10-2007 Bron: Antillenhuis