VVD


30-10-2007

VVD bekritiseert besluit minister inzake Segway

De VVD is vol onbegrip over het besluit van minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat om de invoering van de Segway met twee jaar uit te stellen.

VVD woordvoerder Paul de Krom: "de minister zegt dat hij innovatie belangrijk vindt, maar verschuilt zich achter Europese regelgeving. Dit terwijl in veel andere Europese lidstaten zoals Duitsland, Frankrijk en Spanje de Segway gewoon is toegestaan. Waarom is het bij ons een probleem?"

De VVD vindt dat Eurlings nu een besluit moet nemen en de Segway direct moet toelaten. Deze mogelijkheid heeft hij en daar moet hij gebruik van maken. Het kan volgens de VVD niet zo zijn dat de Segway pas in 2009 officieel mag deelnemen aan het verkeer, terwijl de introductie al in 2002 plaats vond. De liberalen vinden het onbegrijpelijk dat er 7 jaar! nodig is om een simpel stepje formeel toe te laten. Het is weer een voorbeeld van regeltjes waar veel mensen hun buik van vol hebben. Volgende week dinsdag zal de VVD in de kamer de minister hierover aan de tand voelen.

Dinsdag 30 oktober 2007