Gemeente Utrechtse Heuvelrug


College presenteert sluitende begroting 2008

Met gepaste trots presenteert het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug een sluitende begroting 2008 zonder OZB-stijging anders dan de inflatiecorrectie. Er ligt een goede begroting. Veel overdrachtsdossiers uit het verleden zijn opgelost en financiële risicos zijn afgewend. Op diverse fronten worden ook efficiencyvoordelen geboekt.

Het college heeft echter wel financiële zorg voor de toekomst. Zo komt er veel nieuwe wetgeving op de gemeente af die financiële risicos met zich mee brengt. Op een aantal terreinen is ook de noodzaak om nieuw beleid te gaan voeren. Het college wil dit actief oppakken en komt daarom met ombuigingsvoorstellen waardoor vanaf 2008 ruimte in de begroting ontstaat om deze ontwikkelingen op te vangen.

De begrotingsraad vindt op donderdag 8 november plaats. Twee weken later, op donderdag 22 november, verschijnt een Begrotingskrant in De Kaap/Stichtse Courant waarin wordt aangegeven welke activiteiten er binnen de verschillende beleidsterreinen op het programma staan.

Door op de link te klikken krijgt u de volledige tekst van de begroting 2008 te zien.

Begroting 2008

Zie het origineel

Bijlage 1 overzicht nieuwe beleidsvoornemens Kadernota prioriteit 1

Bijlage 2 overzicht nieuwe beleidsvoornemens Kadernota prioriteit 2

Bijlage 3 overzicht nieuwe beleidsvoornemens Kadernota prioriteit 3

Bijlage 4 overzicht nieuwe investeringen Kadernota prioriteit 1

Bijlage 5 overzicht nieuwe investeringen Kadernota prioriteit 2

Bijlage 6 overzicht nieuwe investeringen Kadernota prioriteit 3

Laatst gewijzigd: 30 oktober 2007