Persbericht Wageningen Universiteit, 30 oktober 2007, 079wu

http://www.wur.nl/NL/nieuwsagenda/nieuws/Universiteiten_Kopenhagen_en_Wageningen_samen_in_onderwijs_levensmiddelenwetenschappen.htm

UNIVERSITEITEN KOPENHAGEN EN WAGENINGEN SAMEN IN ONDERWIJS LEVENSMIDDELENWETENSCHAPPEN

Wageningen Universiteit en de Universiteit van Kopenhagen gaan samenwerken rond het onderwijs op het gebied van levensmiddelenwetenschappen. Daartoe is een overeenkomst ondertekend in Kopenhagen. De samenwerking behelst het bieden van gezamenlijke onderwijsprogramma's aan masterstudenten. Bovendien gaan Kopenhagen en Wageningen studenten en docenten uitwisselen. Beide universiteiten willen binnen enkele jaren hun samenwerking uitbreiden tot onder meer onderzoek en samenwerking met het bedrijfsleven.

De samenwerking start met ingang van het studiejaar 2008/2009 met het onderwijs in de specialisaties op het gebied van zuivel en sensoriek (de zintuigelijke beleving van voedingsmiddelen). Beide universiteiten verwachten voor de eerste jaren aan vijftien tot twintig masterstudenten gezamenlijke onderwijsprogramma's aan te bieden. Deze studenten kunnen dan een mastersgraad (MSc) aan beide universiteiten verkrijgen. Zowel Nederlandse als Deense bedrijven in de zuivelsector hebben via hun koepelorganisaties toegezegd om deze studenten met beurzen te ondersteunen.