Gemeente Delft Dream it do it On stage

Persuitnodiging

Wie matcht met wie?

Iedereen heeft dromen en ambities: U, jij, ik, wij, en ook VMBO leerlingen.

Wij nodigen u graag uit voor de opening en aansluitende persconferentie van de eerste 'On Stage': hét podium waar VMBO-ers en toekomstige werkgevers elkaar leren kennen. Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van OCW opent 'On Stage' op 30 oktober om 9.00 uur in Theater de Veste te Delft.

De organisatie 'On Stage' brengt op 30 oktober aanstaande 1.200 leerlingen van de drie Delftse VMBO-scholen en ruim 250 professionals uit diverse beroepsgroepen uit verschillende organisaties en bedrijven direct met elkaar in contact; van notaris tot notenkraker!

Leerlingen ontmoeten de beroepsbeoefenaars en kunnen vragen stellen over de verschillende beroepen en branches. Vervolgens worden er matches gemaakt en kunnen de leerlingen op bezoek bij de beroepsbeoefenaar van hun keuze.

Corine Korrel (Projecthuys) is de initiatiefnemer van dit project: "Ik wil luid en duidelijk tegenwicht bieden aan negatieve beeldvorming rondom het VMBO zoals we dat bijna dagelijks in de krant en op tv zien. Helaas haalt slecht nieuws sneller de krant dan goed nieuws. On Stage wil letterlijk een positief podium optuigen waarop het vmbo in 'the Spotlights' wordt gezet! En Delft gaat voor goed nieuws: alle drie de VMBO scholen zijn verzekerd van breed draagvlak, grote steun en praktische ondersteuning".

Iedereen heeft dromen en ambities: U, jij, ik, wij, en ook VMBO leerlingen. Dromen en ambities zorgen voor een doel en geven richting aan de dingen die je doet of laat. Op jonge leeftijd kiezen voor een opleiding en beroep is lastig. Vroegtijdige schooluitval op bijvoorbeeld het MBO wordt vaak veroorzaakt omdat leerlingen toch niet gelukkig zijn met de keuze die zij hebben gemaakt voor een bepaalde opleiding. Dit heeft als effect dat jongeren later instromen op de arbeidsmarkt of helemaal afhaken met als gevolg dat er binnen enkele jaren een enorm tekort ontstaat aan goed opgeleid middenkader.

Programma:
9.00 uur De schrijver Erik Menkveld draagt het titelgedicht 'Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?'.

Twee leerlingen stellen vragen aan staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (OCW); een voorbeeld van matchmaking. Opening in theater De Veste door staatssecretaris Marja van Bijsterveldt .

9.15 uur Start matchmaking (Theater de Veste) en film en muziek (Mustsee) 9.30 uur Persconferentie door Corine Korrel (On Stage) en Dick Rensen (wethouder Onderwijs) in de artiestenfoyer.

9.15-12uur Matchmaking, film 'See Yourself', optreden van HIDO en Rivelino Rigters.

'On Stage' is een gezamenlijke productie van SOB Delft (Samenwerken Onderwijs en Bedrijven) en Projecthuys. Wethouder Dick Rensen is ambassadeur van On Stage.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Corine Korrel: 06 52471269. Op www.delftonstage.nl het laatste nieuws, missie, organisatie, deelnemers, Vrienden etc.