NEN


ISO 26000: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

dinsdag 21 augustus 2007, 15:59

Op 30 oktober 2007 vindt in Utrecht de eerste voorlichtingsmiddag plaats over de nieuwe ISO-richtlijn voor MVO: ISO 26000. De komende ISO-richtlijn heeft als doel het bedrijfsleven en andere organisaties te ondersteunen bij het geven van invulling aan MVO. Aan de orde komen fundamentele principes, zoals accountability, en MVO-issues, bijvoorbeeld milieu en mensenrechten. Daarnaast komt het wereldwijde begrippenkader voor MVO aan bod. Ook biedt ISO 26000 een raamwerk voor implementatie van internationale principes/conventies op het terrein van MVO.

Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst wordt u door Louise Bergenhenegouwen (secretaris van de normcommissie MVO) en Hans Kröder (lid van de normcommissie MVO en internationaal expert in de Taakgroep Implementatie) uitgebreid geïnformeerd over de komende ISO-richtlijn voor MVO. Wat kan en mag u wel of niet van dit ISO-initiatief verwachten? Na het volgen van deze middag bent u volledig op de hoogte.

Voor wie?
Toekomstgerichte bestuurders, managers en medewerkers vanuit bedrijfsleven, overheden, non-gouvernementele organisaties (NGO's), vakbonden, consumentenorganisaties, universiteiten, hogescholen en consultancy.

Contact
Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met NEN-Cursussen, telefoon 015-2690 188, e-mail cursussen@nen.nl of gaan naar de bijbehorende webpagina http://cursusmvo.nen.nl [s?DetailPagina.Nieuws.ISO_26000__Maatschappelijk_Verantwoord_Ondernem en.244442]