Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30/10)

OOSTERHOUT NB, 30 oktober 2007

Verdachte van internetfraude opgepakt

GEERTRUIDENBERG: Met de arrestatie van een 23-jarige vrouw uit Venlo verwacht de politie een groot aantal gevallen van internetoplichting te hebben opgelost.

Het politieteam Geertruidenberg-Drimmelen onderzocht samen met het Interregionaal Bureau Geld en Waardeverkeer Zuid-Nederland de aangifte van een 41-jarige man uit Geertruidenberg. Hij deed aangifte namens zijn zoon die in mei van dit jaar concertkaartjes bestelde via een veilingsite op internet. De jongen moest voor de tickets 70,- betalen maar kreeg nooit concertkaartjes geleverd. Het onderzoek leidde na de 23-jarige vrouw die al gedetineerd zat voor 40 soortgelijke zaken. Door verder te rechercheren loste de politie nog eens 39 zaken op, waarvan 5 in de politieregio Midden en West Brabant. De overige slachtoffers kwamen elders uit Nederland. De vrouw lichtte de gedupeerden op met advertenties waarin ze concertkaartjes, game-consoles en navigatieapparatuur aanbod. Vaak gebruikte ze daarna ook nog de e-mailadressen van de slachtoffers die ze had gemaakt. Hierdoor raakten de mensen dubbel gedupeerd. De verdachte is maandag 29 oktober en dinsdag 30 oktober 2007 uitgebreid verhoord en wordt a.s. woensdag bij Justitie voorgeleid.

De politie heeft een aantal tip om zaken om fraude via Internet te voorkomen:

· Weet met wie u zaken doet. Zoek naar informatie over de verkoper vóórdat u een transactie sluit. Zoek bijvoorbeeld uit of het bedrijf ook een bezoekadres heeft en of het staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
· Kwaadwillenden bieden vaak dure producten aan voor een veel te lage prijs. Gebruik uw gezonde verstand, als de prijs te mooi is om waar te zijn.
· Gelijk oversteken is natuurlijk de eerlijkste manier van zaken doen. Maak daarom afspraken over de persoonlijke overdracht van te leveren goederen en de betaling.
· Maak nooit zomaar grote bedragen over naar een bankrekeningnummer. · Ook verzendingen Onder Rembours geven u geen garanties. U mag het pakje namelijk pas openmaken als er bij de postbode is afgerekend en dan is het maar afwachten wat er in het pakje zit. En de postbode of koerier is slechts een tussenpersoon, die niets te maken heeft met de inhoud van uw bestelling.

130,- boete voor winkeldiefstal

OOSTERHOUT: Personeel van een supermarkt aan Zuiderhout betrapt een winkeldievegge. Dat gebeurde maandagmiddag 29 oktober. De 51-jarige Oosterhoutse had een pak rode wijn (waarde 1,49) weggenomen zonder te betalen. De vrouw bekende de diefstal tijdens het verhoor. In overleg met het openbaar ministerie kreeg ze een boete van 130,- opgelegd, die ze meteen contact afrekende.

Arrestaties na openlijke geweldpleging

WERKENDAM: De politie verrichtte drie arrestaties naar aanleiding van een openlijke geweldpleging. Het geweld vond plaats op woensdagavond 10 oktober 2007, omstreeks 20.00 uur in Werkendam. Het slachtoffer, een 14-jarige jongen uit Werkendam werd in elkaar geslagen door drie jongemannen. Ze hadden een afspraak met elkaar om een verschil van mening uit te praten. Volgens het slachtoffer werd er niet gesproken en moest hij meteen klappen incasseren. Een toevallige (nog onbekende) getuige wilde tussenbeide komen en werd daarbij door een van de verdachten bedreigd met een mes.
De politie stelde op basis van de aangifte een onderzoek in, dat in de richting leidde van het trio uit Werkendam. Twee verdachten (beiden 20 jaar oud) zijn maandag 29 oktober gearresteerd. De derde verdachte (15 jaar oud) is dinsdag 30 oktober aangehouden. In het belang van het onderzoek zijn de twee oudste verdachten in verzekering gesteld. De derde verdachte is vanwege zijn jonge leeftijd en geringere aandeel na verhoor weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek is op dit moment niet afgerond omdat de verdachten vermoedelijk ook nog voor andere strafbare feiten verantwoordelijk zijn (o.a. vernieling en diefstal).

Automobilist botst achterop file

WAALWIJK: Dinsdagmiddag 30 oktober schaarde een personenauto met aanhanger op de autosnelweg A-59 ter hoogte van Waalwijk (rijrichting s-Hertogenbosch). Hierbij vielen geen gewonden. Wel leidde het voorval rond 14.00 uur tot filevorming. Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Sint Annaland sloot achterin de file aan. Hij reed stapvoets en was geladen met betonplaten. De bestuurder van een bestelbus bemerkte de file te laat op en botste achterop de vrachtauto.
De 20-jarige inwoner van s-Hertogenbosch kwam daardoor bekneld te zitten in zijn voertuig. De brandweer kwam er aan te pas om hem te bevrijden. De man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij had diverse botbreuken en andere verwondingen.
De politie maakt proces-verbaal op en regelde het verkeer op de plaats van het ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer