Partij voor de Vrijheid (PVV)


dinsdag 30 oktober 2007
Vragen van de leden Fritsma en Agema (beiden PVV) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie en de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het door de GGD geven van korting op vaccinaties aan moslims.


1.)
Bent u bekend met het bericht "Moslims negeren rel om Mekka- prik? *
2.)
Hoe beoordeelt u het dat de GGD korting geeft aan moslims, die zich in het kader van hun bedevaart naar Mekka laten inenten tegen ziektes als hersenvliesontsteking?

3.)
Deelt u de mening dat deze bevoordeling van moslims onacceptabel is? Zo neen, waarom niet?

4.)
Deelt u voorts de mening dat de kortingsactie van de GGD een schending is van het principe van scheiding van kerk en staat? Zo neen, waarom niet?

5.)
Realiseert u zich dat met deze actie weer het foute signaal aan moslims wordt gegeven dat ze meer rechten hebben dan anderen en dat ze in Nederland altijd een streepje voor hebben? Vindt u het niet tijd worden om op te houden met het geven van dat foute signaal?
6.)
Realiseert u zich ook dat niet-moslims, die voor inentingen wel het volle pond moeten betalen, zich terecht ergeren aan de voorkeursbehandeling van moslims door de GGD en dat het meten met twee maten aan niet-moslims ook niet uit is te leggen?
7.)
Bent u bereid om de kortingsactie van de GGD onmiddellijk in te trekken en de aan moslims reeds verleende korting met terugwerkende kracht terug te vorderen? Zo neen, waarom niet?


* http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article1784332.ece


____________________