Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op zoom (30/10)

BERGEN OP ZOOM, 30 oktober 2007

Scholiere gewond bij aanrijding
BERGEN OP ZOOM: Bij een aanrijding tussen een fietser en een personenauto is een 12-jarige fietser gewond geraakt. Het slachtoffer reed op haar fiets door het park en wilde het Bolwerk-Noord oversteken in de richting van de Coelgenenstraat. Hierbij zag zij de personenauto, bestuurt door een 23-jarige inwoonster van Bergen op Zoom, over het hoofd en reed tegen de linkerzijde van de auto aan. Het slachtoffer raakte daarbij met haar hoofd de voorruit waardoor zij een hersenschudding opliep. Na behandeling in het ziekenhuis mocht zij weer naar huis.

Politie onderzoekt woninginbraken
WOUW: De politie heeft dinsdag een buurtonderzoek gehouden in de omgeving van t Steeke, de Tiendevrij en het Kromveld. In de nacht van maandag op dinsdag vond daar een tweetal woninginbraken plaats waarbij verschillende goederen zijn meegenomen. De daders konden bij de woninginbraak aan t Steek en aan de Tiendevrij gemakkelijk binnenkomen doordat de voordeur niet goed was afgesloten. Bij de woninginbraak aan de Tiendevrij waren de bewoners thuis toen de inbraak plaatshad. De daders kwamen binnen door te hengelen bij de voordeur. Uit de woning zijn een aantal goederen meegenomen waaronder een televisie. Deze televisie is aangetroffen door een bewoner van het Kromveld. De politie is op zoek na mensen die iets hebben gezien. Zij kunnen zich melden op het telefoonnummer 0900-8844.

Maak het inbrekers lastig

Hoewel u dat wellicht niet zult geloven, is een inbreker als hij op pad is vaak gespannen. Hij werkt dus het liefst snel en ongezien. Daar liggen dus kansen om iets tegen een mogelijke inbraak te doen. Zorg dat een inbreker veel werk moet verzetten om bij u binnen te komen. Als hij veel tijd nodig heeft is de kans groot dat hij gezien wordt. Daarvoor hoeft u van uw woning geen bunker te maken. Met een aantal maatregelen kunt u het inbrekers al behoorlijk lastig maken. Bij het politiebureau zijn gratis folders te krijgen over inbraakpreventie.

Auteur: Nicolette Bovenhorst