Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen in onderzoek vechtpartij

Nijmegen, 30-10-2007 o Naar aanleiding van een vechtpartij in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober in een horecagelegenheid aan de Bloemerstraat is de politie met een onderzoek begonnen.

Na de melding gingen mountainbikers van politie erheen en troffen er drie gewonde personen aan en binnen een ravage door vernieling. Degenen die bij de vechtpartij betrokken zouden zijn geweest, waren inmiddels vertrokken. Voor de gewonden, die voornamelijk snijwonden hadden opgelopen, kwam een ambulance ter plaatse. Twee van hen zijn uiteindelijk naar een ziekenhuis gegaan voor verdere medische zorg.

De eigenaar van de horecagelegenheid deed aangifte van vernieling. Ook de drie personen die gewond raakten hebben inmiddels aangifte gedaan van openlijke geweldpleging danwel bedreiging. Het gaat om een 32-jarige Nijmeegse en twee mannen van 37 en 26, ook uit Nijmegen. Meerdere getuigen hebben verklaringen afgelegd.

Aanhoudingen
Alle informatie in het onderzoek resulteerde dinsdagmorgen in de aanhouding van twee verdachten. Het gaat om Nijmegenaren van 37 en 42 jaar. Zij worden momenteel verhoord en zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar de exacte toedracht voort. (08)