Gemeente Nijkerk


Nieuwe chip voor groene en grijze containers

minicontainer In de gemeente Nijkerk is elke groene en grijze minicontainer voorzien van een chip. Met deze chip wordt het legen van de container geregistreerd en kan vervolgens de betaling gerealiseerd worden.
Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de inzameling en chiptechnologie maken de vervanging van de huidige chip noodzakelijk. De gemeente Nijkerk gaat daarom in november de groene en grijze container omchippen.
Container op geplande dag bij de weg!
Alle bewoners die in het bezit zijn van een groene en/of grijze container zullen een specifieke brief ontvangen. In deze brief vragen wij u om al uw containers, zowel groen als grijs, op de geplande datum buiten te zetten. Containers met de oude chip kunnen daarna niet meer geleegd worden door de nieuwe inzamelwagens. Als u op de geplande datum niet in de gelegenheid bent om de container buiten te zetten, willen wij u vragen om buren, familie of kennissen hiervoor in te schakelen.

Verzamelcontainer, zakken of ondergronds?
Als u gebruikmaakt van zakken (Nijkerk logo), een ondergrondse huisvuilcontainer of een verzamelcontainer, verandert er voor u niets.

Meer informatie
Voor eventuele vragen over de omchipactie kunt u bellen naar een speciaal hiervoor geopend telefoonlijn, de groene lijn, telefoonnummer 0800- 235 78 56.

Over enkele weken brengt de gemeente een speciale afvalkrant uit met uitvoerige informatie over onder andere de inzamelingsresultaten met DIFTAR (gedifferentieerde tarieven), de nieuwe inzamelaar en nieuwe inzameltechnieken.