Politie Haaglanden

Persberichten 30 oktober

Haaglanden, 30-10-2007

Twee keer de fout in
Den Haag Een 21-jarige Hagenaar liep maandagavond 29 oktober omstreeks 19.00 uur tegen de lamp omdat hij zonder helm op zijn bromfiets zat. Surveillerende agenten zagen de jongen rijden op de Hoefkade en besloten hem te controleren. Bij de controle bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat. De man kreeg voor beide feiten een bekeuring en hem werd medegedeeld dat hij verder moest lopen. Dat advies sloeg hij echter in de wind. Een kwartier later zagen de agenten hem wederom zonder helm op zijn bromfiets rijden. Zij gaven de man nogmaals twee bekeuring voor rijden zonder helm en zonder geldig rijbewijs.

Wisseltruc
Den Haag Beveiligingspersoneel van een warenhuis op de Grote Markt hield maandagmiddag 29 oktober omstreeks 13.45 uur een moeder en dochter aan voor oplichting. Winkelpersoneel zag dat de jongste vrouw, een Haagse van 31 jaar, in bijzijn van haar 53-jarige moeder het prijskaartje van een trui verwisselde en de trui vervolgens afrekenende voor een lager bedrag dan de oorspronkelijke prijs. Hierop werden beide dames aangehouden en overgedragen aan de politie. De dochter heeft de wisseltruc inmiddels bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Een borrel teveel op
Den Haag Surveillerende agenten hielden maandagavond 29 oktober omstreeks 23.35 uur een 60-jarige man uit Wassenaar aan nadat hij tegen de richting in over het Anna Paulownaplein was gereden. Zij lieten de man een blaastest doen waarbij hij 360 ugl blies. Hij kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Fietsendief gesnapt
Den Haag Dankzij cameratoezicht kon maandagavond 29 oktober omstreeks 19.00 uur een 13-jarige fietsendief worden aangehouden bij station Hollands Spoor. Omdat het voor de jongen de eerste keer was dat hij met de politie in aanraking kwam, kreeg hij een verwijzing naar bureau HALT. De ouders van de jongen werden in kennis gesteld.

Derde rijdt te snel
Den Haag Bij een snelheidscontrole op de Maanweg op maandag 29 oktober tussen 19.30 uur en middernacht controleerde de politie de snelheid van 609 automobilisten. In totaal 174 bestuurders hielden zich niet aan de toegestane maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag Tijdens een vuurwerkcontrole trof de politie maandag 29 oktober omstreeks 11.45 uur in een bedrijf aan de Moldau een grote hennepkwekerij aan. In het pand stonden 2.000 henneppotten, diverse zakken geknipte hennepplanten en meer dan 200 assimilatielampen. Twee verdachten - een 34-jarige Hagenaar en een 35-jarige man uit Zoetermeer - werden ter plaatse aangehouden en in verzekering gesteld. Alle hennep is in beslag genomen en vernietigd. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en onderzoekt de zaak.

Boze klant krijgt klappen
Den Haag Een 49-jarige Haagse verkoper van een meubelzaak aan de Hobbemastraat verloor maandagmiddag 29 oktober zijn geduld toen een ontevreden klant zijn ongenoegen uitte. De klant, een 24-jarige Hagenaar, had bij de zaak meubels gekocht maar was daar niet tevreden over. Hij ging terug naar de winkel om zijn beklag te doen. Na enige tijd werd de verkoper boos en verzocht de klant om de zaak te verlaten. Omdat de klant dit weigerde, gooide de verkoper een vaas naar de klant. Uiteindelijk kreeg de klant een aantal klappen in zijn gezicht. De klant verliet vervolgens de winkel om de politie te bellen. De verkoper werd door de politie aangehouden voor mishandeling.

Gordelcontrole: 30 boetes
Leidschendam De politie voerde maandag 30 oktober tussen 13.30 en 17.30 uur op de J.S. Bachlaan een gordelcontrole uit. Ze controleerde 320 automobilisten, waarvan 30 een boete kregen.

Brandstichters gepakt
Rijswijk De meldkamer van de politie stuurde dinsdag 30 oktober om 00.55 uur agenten naar de Herenstraat omdat drie jongens een doos aan het plaatsen waren over een beveiligingscamera. Een getuige had gezien dat de jongens een pallet als een soort trap gebruikten om een doos over de camera te plaatsen. Vervolgens trokken ze een pak met samengeperst papier uit elkaar om dat aan te steken. De agenten hielden de jongens (17, 18 en 19 uit Den Haag) aan voor brandstichting.

Dronken verkeersregelaar
Rijswijk De politie kreeg maandag 30 oktober om 18.30 uur de melding binnen dat er op de kruising van de Generaal Spoorlaan met de Steenvoordelaan een onbekend persoon op het kruispunt het verkeer stond te regelen. De agenten zagen op de kruising een 33-jarige vrouw uit Delft staan die het verkeer tegenhield. De vrouw was zwaar onder invloed van alcohol. De agenten hielden haar aan wegens openbare dronkenschap en de vrouw heeft haar roes in een cel uitgeslapen.

Aangehouden na rijden onder invloed
Wateringen (Westland) - Een 50-jarige Naaldwijker werd op dinsdag 30 oktober omstreeks 01.05 uur met zijn auto gecontroleerd op de Hofzicht. De man moest een blaastest afleggen en is hierna aangehouden. Op een politiebureau moest hij wederom blazen en blies hij 540 ugl. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.

Twee mannen aangehouden na straatbrand
Delft - Twee mannen van 18 en 20 jaar afkomstig uit Nootdorp en Pijnacker zijn op dinsdag 30 oktober om 03.30 uur aangehouden op de Van Leeuwenhoeksingel ter hoogte van een snackbar. De twee worden ervan verdacht doormiddel van kranten twee fietsen in de brand te hebben gestoken. De fietsen werden hierdoor beschadigd.

Botsing op Afrikaweg
Zoetermeer Een 38-jarige vrouw uit Zoetermeer had maandag 29 oktober om 08.20 uur meer aandacht voor andere zaken dan het verkeer en veroorzaakte een botsing. Het verkeer op de Afrikaweg stond vanwege ochtenddrukte stil, maar de Zoetermeerse zag dat te laat, waardoor ze op haar voorganger botste. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

Telefoon gestolen
Zoetermeer De politie kreeg maandag 29 oktober de melding dat bij een gezondheidscentrum op de Watergang een telefoon was gestolen. De aangever kon de agenten een goed signalement geven van de dader, waardoor ze even later bij station Driemanspolder een 30-jarige verdachte uit Gouda konden aanhouden. De aangever herkende de verdachte, en de politie onderzoekt de zaak verder.