Gemeente Kapelle

Seniorenadviesteam Kapelle

Ter ondersteuning van het zo lang mogelijk zelfstandig wonen, kunt u als oudere gratis een beroep doen op het Seniorenadviesteam Kapelle. Het Seniorenadviesteam bestaat uit vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid tot ouderenadviseur. De ouderenadviseurs bezoeken ouderen, geven voorlichting over voorzieningen en regelingen en kunnen een signalerende functie vervullen.

De kern van ouderenadvisering ligt in het met raad en daad bijstaan van oudere mensen die moeite krijgen, of al langer hebben, met het voortzetten van een zelfstandige bestaanswijze. Vragen of problemen worden op een rijtje gezet en samen gaat u op zoek naar een oplossing.

Ouderenadvisering richt zich hierbij op het geven van informatie en advies aan de zelfstandig wonende oudere op het terrein van wonen, zorg, welzijn en financiën. Het is echter niet de bedoeling dat de taken van ouderen worden overgenomen; de regie blijft in handen van uzelf. De ouderenadviseur richt zich met name op ouderen in de gemeente Kapelle van 65 jaar en ouder die zelfstandig thuis wonen.

Wanneer u meer wilt weten over de diensten die de vrijwilligers van het Seniorenadviesteam verlenen, of als u hulp wilt aanvragen kunt u contact opnemen met de Stichting Welzijn en Zorgverlening aan Ouderen, telefoon 0113-343474.