Ingezonden persbericht


Wires nieuwste aanwinst Devils

Nijmegen Devils versterkt de selectie met de 25-jarige Canadees Mark Wires. De aanvaller was vorig jaar topscorer van de Rocky Mountain Rage in de Central Hockey League en maakt bij Nijmegen zijn debuut in het Europese ijshockey.
Wires geldt als een creatieve aanvaller, die zelf ook makkelijk scoort. In 54 wedstrijden voor de Rage kwam hij afgelopen jaar tot negentien doelpunten en 31 assists. Vorig jaar was voor Wires zijn derde als ijshockeyprof, na vier seizoenen bij de sterke Bowling Green State University in het Amerikaanse college-ijshockey. Deze ploeg brengt regelmatig spelers naar de NHL.

Twee jaar geleden speelde hij voor drie verschillende teams in de East Coast Hockey League, waaronder de San Diego Gull, waar hij negen goals en negentien assists op zijn naam bracht in 35 wedstrijden. Wires is een goede vriend van Mike Rice, die vorige week door Nijmegen werd gecontracteerd. Beide spelers komen naar verwachting snel in actie voor Nijmegen.

De woordvoerder van de Devils is bijzonder in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. 'We zijn enorm trots op wat de jonge Devils-ploeg tot nu toe dit seizoen heeft laten zien. Er wordt keihard gestreden voor iedere meter ijs en het team gaat iedere week beter spelen. Mark Wires is een creatieve aanvaller, die anderen beter laat spelen en met zijn ervaring en routine Nijmegen weer een stap verder gaat helpen. We verwachten dat zijn spel erg in de smaak gaat vallen bij de fans.'

Wires is de vierde nieuwkomer bij Nijmegen in recente weken. Eerder al werd de terugkomst van Nick de Jong beklonken, terwijl de Canadezen Tom Yawney en Mike Rice ook bij de Devils tekenden. De Devils behaalden de afgelopen twee weken de eerste twee punten door in eigen huis overtime af te dwingen tegen Den Haag en Heerenveen.

######################################

EINDE PERSBERICHT