Ingezonden persbericht


Feyenoord zet zich in voor Elephant Parade
Kevin Hofland beschildert olifant voor goed doel

Kevin Hofland maakt zich niet alleen nuttig met zijn voeten als Feyenoord verdediger, ook met zijn handen kan hij goed omgaan! Met een kwast in de hand gaf hij op 26 oktober een kunstolifant van de Elephant Parade een Feyenoord-uiterlijk. De olifant zal net als alle andere Elephant Parade-dikhuiden op 17 november geveild worden voor het goede doel.

'Als ik iets kan doen om deze bedreigde diersoort te helpen, zal ik dat niet nalaten', zei Hofland (bron: feyenoord.nl). Bij het schilderen werd hij ondersteund door Roland de Keizer, docent Beeldende Vorming van het Thorbecke College in Rotterdam. De totstandkoming én het resultaat zijn a.s. vrijdag 2 november om 22.00 uur in Ivo Niehe's programma 'De TV show op Reis' te zien. In het programma wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan het eerste olifantenziekenhuis ter wereld (in de buurt van Chiang Mai, Thailand), waar de opbrengst van de olifantenveiling naartoe gaat.

Voor nieuwsgierigen zijn alle olifantenkunstwerken alvast van 14 tot 16 november te bezichtigen in Beurs-WTC Rotterdam. Tussen 10.00 en 18.00 uur zijn de kunstwerken te bewonderen en potentiële bieders kunnen hier al een vóór-bod uitbrengen. De zaterdag na deze kijkdagen zullen de olifanten tijdens een exclusieve veilingavond geveild worden in Diergaarde Blijdorp.

www.elephantparade.nl