Politie Groningen

Dinsdag 30 oktober 2007

Provincie Groningen, 30-10-2007

Groningen: dreigende man gepepperd

De politie heeft maandagmiddag aan de Peizerweg een 44-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging van een 55-jarige plaatsgenoot. Toen de politie ter plaatse kwam, weigerde de 44-jarige Stadjer mee te werken. De agenten vroegen de man om mee te gaan naar het politiebureau, maar hij kwam met gebalde vuisten tegen een van de dienders te staan. Ook na waarschuwingen bleef de man zich vervelend gedragen. Uiteindelijk moest een agent gebruik maken van pepperspray. Hij is geboeid naar het politiebureau gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Groninger geeft kopstoot

De politie heeft maandagmiddag een 34-jarige Groninger aangehouden, omdat hij op de Beren een 45-jarige plaatsgenoot had mishandeld. De 45-jarige man kreeg plotseling een kopstoot. Een winkelmedewerker zag dit en waarschuwde de politie. Die heeft de verdachte meegenomen naar het politiebureau. De man is ingesloten voor verhoor.

Groningen: vrouw gewond op zebrapad

Een 50-jarige vrouw uit Groningen is maandagavond gewond geraakt, nadat zij werd aangereden door 62-jarige automobilist uit die plaats. De Groningse stak op de Iepenlaan een zebrapad over, maar de automobilist zag haar over het hoofd. Ze is met letsel aan haar schouder naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: geluidsinstallatie in beslag genomen

De politie heeft maandagavond in de Reinautstraat een
geluidsinstallatie in beslag genomen. Bij de politie was een melding van geluidsoverlast binnen gekomen. Ter plaatse constateerden ook de agenten dat de muziek te hard stond. Hierop werd de installatie van de 48-jarige eigenaresse in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Groningen: brievenbus opgeblazen

In de Venuslaan in Groningen is maandagavond een brievenbus vernield. Vermoedelijk is de brievenbus opgeblazen met vuurwerk. Hierdoor raakte ook een geparkeerde auto beschadigd. Diezelfde avond werden aan de Iepenlaan en aan de Prunusstraat papiercontainers in brand gestoken. De politie doet onderzoek.

Veendam/Hoogezand: controle gepimpte autos

De politie heeft maandag in Veendam en Hoogezand gepimpte autos gecontroleerd. In totaal zijn elf autos aan een controle onderworpen. Zeven autos hadden een uitlaat die te veel lawaai produceert (overschrijdingen tussen 13 en 21 dB). Van deze autos is het kentekenbewijs ingevorderd en de bestuurders moeten zich binnen 4 weken melden voor een hercontrole. Daarnaast is bij één auto een lichtdoorlatendheid van de zijruiten van 38% gemeten. Een lichtdoorlatendheid van 70% is vereist. Tenslotte heeft één bestuurder een bekeuring gekregen voor een defecte claxon.

Onderdendam: inbraak bouwterrein

Afgelopen weekend is in twee containers op een bouwterrein aan het Boterdiep OZ in Onderdendam ingebroken. Onbekenden hebben de deuren geforceerd. Er zijn diverse gereedschappen weggenomen. De schade bedraagt enkele duizenden euros. De inbraak moet tussen vrijdagmiddag en maandagochtend gebeurd zijn. De politie stelt een onderzoek in.

Kropswolde: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 52-jarige automobilist uit de gemeente Tynaarlo. De man reed met een snelheid van 110 km/uur door de 60 km-zone aan de Woldweg in Kropswolde. Buiten de bebouwde kom reed hij met een snelheid van ruim 130 km/uur verder. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Farmsum: man gewond na val

Een 29-jarige man uit Delfzijl is maandagochtend tijdens werkzaamheden gewond geraakt. De man was aan het Industriepark in Farmsum aan het werk, toen hij van een steiger naar beneden viel. Hij is met een hoofdwond en schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie doet nader onderzoek.

Winschoten: kabeldiefstal

Aan de Dr. J.H. Hommesplein in Winschoten is een hoeveelheid stroomkabel weggenomen. Het gaat hier om in aanbouwzijnde woningen. De diefstal moet tussen vrijdagmiddag en maandagochtend gepleegd zijn. De schade is enkele duizenden euros. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1190, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Warffum, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 1091, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Finsterwolde, Kromme Elleboog: aantal geregistreerde voertuigen: 174, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten, Zuiderveen: aantal geregistreerde voertuigen: 1091, aantal overtredingen: 185, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Kieler Bocht: aantal geregistreerde voertuigen: 485, aantal overtredingen: 74, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.