Gemeente Alkemade


Onderzoek leefbaarheid Oud Ade loopt voorspoedig
25-10-2007

Het leefbaarheidsonderzoek dat wordt uitgevoerd in Oud Ade verloopt voorspoedig. De gemeente en de woningbouwvereniging bedanken iedereen voor hun medewerking. De enquête heeft veel respons opgeleverd, de foto-opdracht is volbracht en de huiskamerbijeenkomsten staan in de startblokken.

Hoge respons
In september is een enquête verstuurd aan alle huishoudens in Oud Ade. Maar liefst 162 mensen hebben de enquête ingevuld. Dat is een respons van 58%! Ook voor de foto-opdracht hebben 11 inwoners van Oud Ade zich fanatiek ingezet.

De uitslagen van de enquête en de foto's zijn gespreksstof voor het laatste onderdeel van het onderzoek: de huiskamerbijeenkomsten. De huiskamerbijeenkomsten vinden in oktober en november plaats bij leden van de dorpsraad van Oud Ade. Er wordt gepraat over mogelijkheden en oplossingen voor geconstateerde dilemma's langs vier thema's: wonen, recreatie, voorzieningen en sociale betrokkenheid. Er zijn veel inschrijvingen voor de huiskamerbijeenkomsten binnen gekomen.

Huiskamerbijeenkomsten
De huiskamerbijeenkomsten worden georganiseerd op de volgende data:
* 30 oktober 2007: wonen (mogelijkheden tot wooncarrière, instroom, doorstroom vergrijzing, jongeren)
* 6 november 2007: recreatie (uitbreiden of niet)
* 12 november 2007: voorzieningen (winkel, openbaar vervoer, openbare omgeving, café, zorg- en gemaksdiensten aan huis)
* 15 november 2007: sociale betrokkenheid (nu en in de toekomst)

Visie leefbaarheid Oud Ade
De drie onderdelen van het onderzoek zijn bijna achter de rug. Op basis van de informatie die de bewoners van Oud Ade zelf hebben gegeven zal er een visie over leefbaarheid voor Oud Ade geschreven worden. In januari zal er een conceptvisie liggen. We houden u op de hoogte!