Gemeente Ermelo


Inloopavond inrichting centrum Ermelo

De afgelopen maanden is door de gemeente Ermelo, in samenwerking met adviesbureau Oranjewoud, gewerkt aan de plannen voor de invoering van 30 km-zone in het gehele centrumgebied. Dit conform het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan (GVVP) dat eind 2006 is vastgesteld. In het GVVP is het gehele centrum aangewezen als 30km-zone. Een aantal wegen in dit gebied is nog 50km-zone. Het betreft: Groeneweg, Dirk Staalweg, Dr. van Dalelaan, gedeelte Stationsstraat, Rietlaan, Hortensialaan, Chevallierlaan, Kerklaan en Dr. Holtropstraat.

Begin juni zijn alle inwoners en ondernemers in het centrumgebied uitgenodigd om tijdens een informatieavond al hun wensen en suggesties kenbaar te maken voor de inrichting van het centrum tot 30km-zone. De voorgestelde maatregelen die we u nu willen laten zien zijn een uitwerking van alle ingebrachte voorstellen die belanghebbenden tijdens de informatieavond op 18 juni 2007 hebben ingediend. Een belangrijk doel is geweest om te komen tot een weginrichting van het centrum waarbij de leefbaarheid en verkeersveiligheid worden verbeterd, zonder dat dit ten koste gaat van de bereikbaarheid.

Wij willen u uitnodigen om het conceptplan te komen bekijken tijdens een inloopavond. En om te horen of wij uw suggesties goed hebben vertaald in een totaal plan van maatregelen. De avond staat gepland voor dinsdag 30 oktober a.s. van 19.30 uur tot 21.30 uur in de Dialoog, Raadhuisplein 4 te Ermelo. Hier kunt u de plannen bekijken en medewerkers van de gemeente en adviseurs van Oranjewoud zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook is vanaf 20.00 uur wethouder Van den Bosch aanwezig.