Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Lucille Werner ontvangt Nationale Revalidatie Prijs 2007

Lees de gehele pagina voor of selecteer een gedeelte van de tekst om t e laten voorlezen

Op 30 oktober a.s. neemt Lucille Werner de Nationale Revalidatie Prijs 2007 in ontvangst. De uitreiking van deze jaarlijkse prijs vindt plaats in Klooster Bethlehem te Haren (bij Oss).

De toekenning van de prijs is gebaseerd op haar persoonlijke invulling van het geven van een nieuwe dimensie aan de beeldvorming van mensen met een beperking of chronische ziekte. Dit is met name ook van belang voor de toekomst waarin integratie een steeds essentiëlere rol in de samenleving speelt.

Het thema van de uitreiking is Beeldvorming. Mevrouw mr.drs. Julia Hoffmann, docent Communicatiewetenschap aan de VU Amsterdam, zal ingaan op de (in) valide verbeelding over media, beeldvorming en communicatierechten. Daarnaast zal Hans Sleeuwenhoek (journalist) zijn visie geven over de televisie(maker) als manipulator.

Als intermezzo zal Pimm Grooten, Performer van Kreukelmonologen, het hedendaagse debat over de beeldvorming van vrouwen met een beperking belichten. Vrouwen met een beperking worden te vaak tot object of tot leden van een sekseneutrale groep gebombardeerd.

De prijs wordt overhandigd door de heer prof. drs. Joop van Londen, Voorzitter Revalidatiefonds. De jury van de Nationale Revalidatie Prijs 2007 bestond uit: prof. dr. Theo Schuyt, hoogleraar Filantropie (voorzitter); dr. Marijke Mootz, adjunct-secretaris Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling; Ad Poppelaars, directeur CG-Raad en Esther Vergeer, toptennisster. Het officiële programma start om 15.30 uur en zal om 17.00 uur worden afgesloten.

De Nationale Revalidatie Prijs is ingesteld door het Revalidatiefonds en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingezet voor mensen met een lichamelijke handicap en/of chronische ziekte. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 12.000 euro. De prijs werd eerder uitgereikt aan o.a: H.K.H. Prinses Juliana (1992), mevrouw M.H.M.F. Gardeniers, oud-minister Volksgezondheid (1993), mevrouw Erica Terpstra (1999) en anderen.

(Geplaatst: 13 september 2007)

---