Gemeente Brunssum

Burgemeester en wethouders leggen verantwoording af aan inwoners

Op dinsdag 30 oktober 2007 leggen burgemeester en wethouders van Brunssum verantwoording af aan de inwoners over het gevoerde beleid. Dat gebeurt tijdens de eerste Brunssumse Verantwoordingsdag. Burgemeester Clemens Brocken en de vier wethouders Eric Geurts, Richard de Boer, Peter Heinen en Jos Janssen geven tekst en uitleg over de beleidskeuzes die ze in de afgelopen anderhalf jaar hebben gemaakt. Vervolgens kunnen de aanwezigen in discussie gaan met de vijf bestuurders.

De Verantwoordingsdag vindt plaats in d'r Brikke-Oave (aan het Lindeplein) en begint om 19.00 uur. Ontvangst is vanaf 18.30 uur. Toegang is vrij voor iedere geïnteresseerde.

microfoon

In discussie met de wethouder

De Verantwoordingsdag bestaat uit twee onderdelen.

De eerste helft van de avond bestaat uit workshops. De burgemeester en elke wethouder heeft zijn eigen workshop. Tijdens een workshop geven zij toelichting op een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld veiligheid, jeugdbeleid of de Wmo) en gaan daarna in discussie met de aanwezigen. De burgemeester en de wethouders houden ieder twee workshops. Bezoekers van de Verantwoordingsdag kunnen dus twee thema's bijwonen. Bijvoorbeeld gedurende de eerste serie workshops het thema `Wijkgericht werken' met wethouder Eric Geurts, en gedurende de tweede serie de workshop over `jeugdbeleid' met wethouder Richard de Boer. De workshops vinden plaats in kleinere, afzonderlijke ruimtes in d'r Brikke-Oave.

Het tweede gedeelte van de avond speelt zich af in de grote zaal. Daar vindt, onder leiding van een avondvoorzitter, een nabespreking plaats van hoogtepunten uit de workshops. Ook worden dan de resultaten gepresenteerd van een enquête die in de eerste helft van oktober onder de bevolking van Brunssum wordt gehouden over het gemeentelijk beleid in Brunssum. Aan de hand van stellingen kan de zaal in discussie gaan met het voltallige college van Burgemeester en Wethouders.

Het programma zal rond 22.30 uur zijn afgelopen.

Projectenexpositie

Gedurende de Verantwoordingsdag zal er in de Brikke-Oave ook een projectententoonstelling te bezichtigen zijn. Deze tentoonstelling toont, via maquettes, kaarten en foto's, de stand van zaken met betrekking tot een aantal grote maatschappelijke projecten in Brunssum, waaronder het Masterplan Centrum (`Bruisend Brunssum'), de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van de Oostflank, de Groenmetropool en grote renovatieprojecten zoals de Kennedylaan en (een deel van) de wijk Langeberg.

U komt toch ook?

Tijdens de Verantwoordingsdag gunnen burgemeester en wethouders de inwoners een kijkje in de (gemeentelijke) keuken. Het belooft een informatieve en veelzijdige avond te worden. U komt toch ook?

Verantwoordingsdag gemeente Brunssum. Dinsdag 30 oktober 2007. In d'r Brikke-Oave. Vanaf 18.30 uur. Iedereen is van harte welkom.
---