Gemeente Enschede

Een nieuw leven voor Winkelcentrum Stokhorst

Vanmiddag heeft de ondertekening plaats gevonden van de overeenkomst die moet leiden tot een geheel gerenoveerd winkelcentrum Stokhorst. Wethouder Eric Helder namens de gemeente Enschede en de heren Gerard Assen en Gawein Minks namens de Ontwikkelingscombinatie MVAP (Multi-vastgoed en Assen Projectontwikkeling) zetten hun handtekening onder de in totaal vijf overeenkomsten.

Het plan dat nu in uitvoering komt, behelst de bouw van 106 nieuwe appartementen en de toevoeging van 5229 m2 aan winkelvoorzieningen. Daartoe wordt de bestaande supermarkt gesloopt en wordt er nieuw gebouwd op de locaties van de voormalige dependance van de Paus Johannesschool (gelegen tussen de Fresiastraat, Brakerhorst en de Hortentiastraat) en de locatie van de voormalige sportschool/zwembad gelegen aan de Magnoliastraat.

Ook de buitenruimte wordt opnieuw ingericht. Daarbij worden circa 440 parkeerplaatsen gerealiseerd. Ook worden verkeers-remmende maatregelen genomen op de Brakerhorst en wordt er geïnvesteerd in de speelplaats naast de tennisvereniging TVVS aan de Anemoonstraat of in de speelplaats aan de Hoge Boekelerweg.

_s_Impression.jpg

Met de renovatie van winkelcentrum Stokhorst en de her-inrichting van de openbare ruimte is in totaal zo'n 35 miljoen euro gemoeid. De werkzaamheden starten voor de zomer van 2008. Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind 2011 volledig zijn voltooid.

29 oktober 2007