RTL Group

Driehonderd kandidaten doen auditie in Aalsmeer voor rol in GTST

Verslag maandag en dinsdag in 'RTL Boulevard'

Driehonderd kandidaten hebben gisteren auditie gedaan voor een rol in GTST. Uit de ruim tweeduizend audities op internet via Ik Wil In GTST hebben de makers van de populaire soap een selectie gemaakt. Deze mensen zijn naar de studios in Aalsmeer gekomen om hun talent te laten zien aan de jury, bestaande uit Albert Verlinde, Marianne van Wijnkoop, Peter Römer (Creative Director van Endemol Drama) en GTST-acteur Koert-Jan de Bruijn. De cameras van RTL Boulevard waren bij de audities aanwezig. Vandaag en morgen doen zij verslag.

Bij de uitnodiging om naar Aalsmeer te komen, ontvingen de kandidaten een scène waarmee zij auditie moesten doen. Opdracht was om deze tekst uit hun hoofd te leren en de scène met een medekandidaat voor de jury te spelen. Uit deze test werd meteen een selectie gemaakt. Deze mensen deden opnieuw auditie, maar dit keer op camera. De twaalf kandidaten die uiteindelijk geselecteerd zijn, volgen de komende weken verschillende workshops, en worden getest op onder andere professionaliteit, inlevingsvermogen, improvisatietalent en creativiteit.

De emoties liepen gisteren bij sommige kandidaten hoog op bij het horen van het bericht dat zijn niet doorgingen naar de volgende ronde. Veel kandidaten zagen hun droom in diggelen vallen. Maar er is nog één kans. Vanaf woensdag wordt er via gtst.nl nog een wildcard vergeven. De bezoekers van de site kunnen hun keuze duidelijk maken. Wie vinden zij dat er zeker een kans moet krijgen op die felbegeerde rol?

De komende weken is in RTL Boulevard te zien hoe het verder gaat met de dertien kandidaten. Bovendien volgt direct na de uitzending van Goede Tijden, Slechte Tijden op donderdag 29 november een speciale uitzending van Ik Wil In GTST. Hierin wordt de strijd van de laatste kandidaten gevolgd. Uit de overgebleven drie talenten wordt dan de winnaar gekozen. Op vrijdag 30 november, de dag van de 3500ste aflevering, wordt in RTL Boulevard de gelukkige winnaar bekend gemaakt die een rol gaat spelen in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'.

Uitzending:
RTL 4, RTL Boulevard, elke werkdag tussen 18.30 en 19.30 uur. RTL 4, Goede Tijden, Slechte Tijden, elke werkdag tussen 20.00 en 20.30 uur.

Foto is op te vragen via mediadocumentatie@rtl.nl

Url: www.gtst.nl /www.rtlboulevard

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne van der Klugt, RTL Nederland Communicatie via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl