Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( maandag 29 oktober 2007
Opmerkingen ( geen

Kerkrade; autobrand

Maandagmorgen werd rond 05.30 uur in de Koestraat in Kerkrade een autobrand ontdekt.

De auto stond geparkeerd ter hoogte van een elektriciteitshuisje. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te blussen. De auto liep aanzienlijke schade op. Het vermoeden bestaat dat het vuur is aangestoken.
De politie onderzoekt de zaak.

Berg en Terblijt; verdachten inbraak aangehouden

In de nacht van zondag op maandag zijn op de Op de Bies in Berg en Terblijt twee mannen aangehouden, die ervan verdacht worden ingebroken te hebben in een schuur bij een woning aan de Op de Bies.

Beide mannen, een 21-jarige inwoner van Maastricht en een 22-jarige man zonder vaste woon- verblijfplaats, zeiden dat zij op weg naar Maastricht waren. Een van het duo had een schroevendraaier bij zich. In de buurt van de inbraak vonden agenten twee gestolen gereedschapskoffers.

De twee aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Hoensbroek; naakte verwarde man

De politie heeft zondagavond rond 22.00 uur op de Akerstraat Noord in Hoensbroek een naakte man aangetroffen, die zeer verward rondliep.

De man, vermoedelijk 32 jaar en geen vaste woon- of verblijfplaats, had alleen een plastic zak in zijn handen waarmee hij zijn geslachtsdeel bedekte. Toen agenten hem aanspraken reageerde hij niet en bleef verward kijkend doorlopen. Nadat het de politiemensen was gelukt de man vast te pakken, verzette hij zich met heel veel kracht. Zelfs het gebruik van pepperspray deerde hem niet. Uiteindelijk gelukte het de agenten de man naar het bureau over te brengen, waar een arts werd gewaarschuwd. Deze gaf aan dat de man symptomen vertoonde van het gebruik van XTC.

Maastricht; jeugdigen aangehouden in verband met straatroof

De politie heeft zondagavond twee jongens van 13 en 16 jaar uit Maastricht aangehouden, op verdenking van het plegen van een straatroof op de Cuwaartlaan in Maastricht.

Het slachtoffer, een 15-jarige plaatsgenoot van de twee verdachten, was rond 19.45 uur in gezelschap van twee andere jongens op de Cuwaartlaan. Toen er een groep van circa 8 jongens aankwam, werd er in de richting van het slachtoffer gescholden. Toen het slachtoffer met zijn gsm de politie wilde bellen, werd hem die door iemand uit de groep afgepakt. Vervolgens werd het slachtoffer geschopt en geslagen. Een van hen gooide zelfs een strijker naar het slachtoffer. Deze kon het vuurwerk, dat met een luide knal afging, echter ontwijken.

Uiteindelijk bleef het slachtoffer alleen achter en werd hij opgevangen door een omwonende.

De politie hielde de twee jeugdigen aan en stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; fotocamera geroofd

Zondagmiddag hebben twee jongens op een bromfiets een fotocamera geroofd van een 21-jarige inwoonster van Maastricht.

Het slachtoffer stond rond 14.50 uur op de Cannerberg in haar woonplaats met haar fotocamera in de aanslag, een kiekje te nemen. Op dat moment naderden twee jongens op een bromfiets of bromscooter haar van achteren. Een van hen griste in het voorbijrijden de camera uit handen van de vrouw, waarna het duo ervandoor ging.

Een poging van het slachtoffer een van de daders nog vast te pakken, mislukte. Toen zij de passagier bij zijn kleding vastgreep, liep zij een pijnlijke nagel aan een van haar handen op.

Landgraaf; man gewond bij brand

Een 72-jarige bewoner van een woning aan de Burg. Loysonstraat in Landgraaf is maandag even na 12.00 uur gewond geraakt, nadat er in een schuurtje bij zijn woning brand was uitgebroken.

Het slachtoffer liep tweedegraads brandwonden op aan zijn hoofd en handen en kampte met ademhalingsproblemen. De man is naar het ziekenhuis overgebracht.

De brand is ontstaan toen het slachtoffer aan het knutselen was en daarbij een gasbrander gebruikte.

De schade bleef beperkt tot het schuurtje en een aangrenzende garage.

---- --