Gemeente Deventer

Cambio start bladactie voor scholen

De Deventer Schoon Familie is volop bezig met de voorbereidingen voor de Bladactie, die in de loop van november van start gaat. Bennie Bladman speelt een hoofdrol.

Cartoon van Bennie Bladman

Basisscholen kunnen zich vanaf dit moment al aanmelden voor de scholenwedstrijd:wie zamelt in de actieweek (19 t/m 23 november) het meeste blad in? Bladambassadeurs en bladpeilassistenten helpen bij het vaststellen van de winnaar. Er is een aparte wedstrijd voor de vijf Deventer wijken én voor het buitengebied.

In het buitengebied ligt over het algemeen meer blad dan in de stad. Het zou dan ook niet eerlijk zijn één wedstrijd te organiseren voor alle scholen. Daarom is dit jaar een splitsing gemaakt. De eerste groep van vijf scholen (Stadsgroep) komen uit de wijken 1 t/m 5.

De tweede groep (Buitenwijkengroep) bestaat uit een school uit Okkenbroek, uit Lettele, Bathmen, Schalkhaar en Diepenveen. In totaal doen dus tien scholen mee aan de scholenwedstrijd. De prijsuitreiking is op vrijdag 23 november bij de winnende school.

Alle scholen die lid zijn van de Deventer Schoon Familie krijgen binnenkort een uitnodiging om mee te doen in de bus. In iedere wijk kan één school deelnemen aan de bladverzamelwedstrijd. Scholen die niet ingeloot worden voor de wedstrijd kunnen natuurlijk wel bladverzamelen.

Cambio haalt het blad dan op en de leerlingen verdienen hier Cambi's mee. Scholen die nog geen lid zijn van de Deventer Schoon Familie krijgen informatiemateriaal en een inschrijfformulier toegestuurd.

Publicatiedatum: 29-10-2007
foto van bladinzamelen

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 29 oktober 2007