Gemeente Laren


Voorlopig laatste expositie in gemeentehuis Laren

Per 1 januari 2008 verhuizen de ambtenaren van de gemeente Laren naar een tijdelijke huisvesting in Eemnes. De bestemming van het huidige gemeentehuis is momenteel onderwerp van discussie. Daarom kondigen wij nu de voorlopig laatste expositie op deze locatie aan.

Deze expositie zal gewijd zijn aan de kunstenaars

Françoise Stoop en Edith van Eijnden-Calis

29 oktober t/m 20 december 2007

Françoise Stoop schildert veelal op grove jute, soms landschappen, soms staan kleur en vorm op zichzelf. De werken 'ontstaan' gedurende lange tijdsperioden waarin meerdere lagen olie- en acrylverf over elkaar aangebracht worden. De werken maken vaak een intense indruk.

Edith van Eijnden-Calis maakt gebruik van de Japanse techniek 'Raku'. Dit is een glazuurbrandtechniek op reeds gebakken keramiek. 'Raku' betekent 'Geluk door toeval'. Dit is dan ook een techniek die veel overlaat aan de toevalligheden van het natuurlijke brandproces. De resultaten zijn dan ook heel verschillend en verrassend.

Bezichtigingen tijdens openingstijden van het gemeentehuis en `s middags tot 16.00 uur (aanbellen). Vrijdagmiddag en in het weekend gesloten.

Informatie: dhr. C.W.A. Kerkhof, tel. 53 99 648