Veilig Amsterdam


Politie Amsterdam-Amstelland - Grote actie bij afterparty

Heroïne; kijk voor meer info over drugs op www.jellinek.nl


* Drugsoverlast

* Uitgaan en de horeca

29 oktober 2007

Bij een grote horecagelegenheid aan het Buikslotermeerplein heeft de politie zondagochtend rond half acht tijdens een afterparty een grote actie gehouden. De afgelopen maanden is door het horeca interventie team van de politie vastgesteld dat tijdens de afterparty's in de bewuste club aan het Buikslotermeerplein sprake was van openlijk gebruik en handel in harddrugs.

Alle 150 in de discotheek aanwezige personen werden aangehouden op grond van de Opiumwet. Om te kunnen vaststellen of de aanwezigen in het bezit waren van harddrugs werd iedereen gefouilleerd. Vijftig van hen zijn na fouillering als verdachte zijn naar een politiebureau overgebracht. De meeste omdat ze geen legitimatiebewijs bij zich hadden en elf omdat zij in het bezit waren van drugs. Bij één van de verdachten werden een bijl en een wapenstok in de auto aangetroffen.

Nader onderzoek op bureau
In overleg met de officier van justitie werden de verdachten bij wie een kleine hoeveelheid drugs werd aangetroffen ter plaatse afgehandeld. De verdachten bij wie een grotere hoeveelheid drugs werd aangetroffen werden voor nader onderzoek naar een politiebureau overgebracht. Indien daarvoor aanleiding bestond werden ook de auto's van de aanwezigen op de aanwezigheid van harddrugs onderzocht. Bij deze actie werd gebruikgemaakt van zogenaamde drugshonden. In de club werden vele wikkkels met harddrugs, veel pillen en ghb op de grond aangetroffen.

Zorgvuldige afhandeling
Omdat iedere verdachte een uitgebreide controle diende te ondergaan nam de actie de nodige tijd in beslag. Dit was voor een zorgvuldige afhandeling noodzakelijk. Iedereen werd gedurende de actie op de hoogte gehouden van de te verwachte wachttijd. Aan de aangehouden verdachten is een flyer uitgedeeld met daarin uitleg over de actie en waarom er besloten is deze te houden.