Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 oktober 2007

Aanhouding na onderzoek diefstal fiets

Enschede

Een 40-jarige Enschedeër is zondagmiddag 28 september in zijn woning aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht op 27 september jl. een fiets te hebben gestolen. Hij zal in verband met het zijn van veelpleger bij justitie worden voorgeleid.

Een 73-jarige Enschedese deed donderdag 27 september jl. aangifte van het feit dat haar fiets was gestolen aan de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede. Een onderzoek werd door de politie ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd zondag 29 oktober aan het eind van de middag, met toestemming van de officier van justitie, een 40-jarige Enschedeër in zijn woning aangehouden. In de loop van zondagavond is de 40-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij zal in verband met zijn veelplegerschap bij justitie worden voorgeleid. (07-126374)

Twee gewonden bij frontale aanrijding

Haaksbergen

Twee broers van 21 en 22 jaar uit Winterswijk zijn zondagavond 28 oktober gewond geraakt bij een frontale aanrijding op de Westsingel in Haaksbergen. Beiden zijn met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis in Enschede.

Zondagavond 28 oktober werd rond 23.00 uur gemeld dat er op de Westsingel in Haaksbergen ter hoogte van Holthuizerstraat een ernstige aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatste bleek dat een 21-jarige automobilist uit Winterswijk, rijdend over de Westsingel komend uit de richting van de Eibergsestraat, om nog onduidelijke reden op de verkeerde weghelft terecht was gekomen. Hier kwam hij frontaal in aanrijding met een vrachtauto bestuurd door een 33-jarige inwoner van Aalten. De 22-jarige broer van de 21-jarige automobilist die bij hem in de auto zat, werd door de brandweer uit het wrak gehaald. Hierna werden beide slachtoffers, de 21-jarige bestuurder en zijn 22-jarige broer, met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede waar ze zijn opgenomen.

Beide voertuigen zijn afgesleept en de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente doet onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding. (07-140298)

Automobilist onder invloed op herhaling

Almelo / Enschede

Een 48-jarige automobilist uit Enschede werd zondagavond 28 oktober binnen 24 uur voor de tweede keer betrapt terwijl hij met de nodige alcoholische versnaperingen op, rijdend achter het stuur van zijn auto werd aangetroffen.

Zondagavond 28 oktober omsteeks 20.10 uur werd op de A35 ter hoogte van Almelo een 48-jarige Enschedese automobilist aangehouden. Zijn rijgedrag was opgevallen waardoor hij werd gecontroleerd. Alcoholgebruik bleek en hiervoor werd hij aangehouden. Aan het bureau weigerde hij elke medewerking en bedreigde de politiemensen met de dood.

Aan het bureau bleek bovendien dat de 48-jarige 24 uur eerder in Enschede hetzelfde was overkomen, waarbij zijn rijbewijs was ingevorderd. (zie hiervoor het hieronder cursief afgedrukte stukje tekst uit de persberichten van het afgelopen weekend.)

De 48-jarige is voor verder onderzoek en verhoor opgesloten. In de loop van maandag zal hij worden gehoord en zal met justitie worden overlegd wat er met hem moet gebeuren. (07-140251)

. In Enschede werd de politie zaterdagavond geattendeerd door omstanders die zagen dat een 48-jarige man vreemd reed bij de kruising Vlierstraat-Buursestraat. Aan de Vlierstraat werd hij stopgezet. De man was niet aanspreekbaar en kon niet op zijn eigen benen staan. In zijn auto trof de politie bierflesjes aan. De politie heeft de man met een dienstvoertuig meegenomen naar het bureau. Hij weigerde elke medewerking en tevens weigerde hij een blaastest. Hierop is hij ter ontnuchtering ingesloten. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Twee aanhoudingen na aantreffen auto in de sloot

Delden

Zondagmorgen 28 oktober werd in alle vroegte, 07.00 uur, gemeld dat er langs de Rondweg in Delden een auto in de sloot zou liggen en dat twee inzittenden van de auto waren weggelopen.

Werd zondagmorgen 28 oktober om ongeveer 07.00 uur gemeld dat er een auto in de sloot lag langs de Rondweg in Delden. Twee inzittenden waren weggelopen in de richting van Bornerbroek.

Op de Almelosestraat in de richting van Bornerbroek werden twee personen lopend aangetroffen die bij aanspreken vertelden dat zij in de betreffende auto hadden gezeten.

Omdat onduidelijk was wie van de twee had gereden werden beiden, een 24-jarige man uit Leeuwarden en een 28-jarige inwoner van Bornerbroek, aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Aan het bureau hebben alle twee de ademanalyse afgelegd. De 24-jarige met als uitslag 1.05 prolmille en de 28-jarige blies 1.65 promille.

Omdat beiden vertelden dat de 24-jarige had gereden, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

De politiemensen die met het onderzoek bezig zijn twijfelen echter aan het feit of de 24-jarige wel heeft gereden. Onderzoek zal hiernaar dan ook worden voortgezet.

(07-140102)

Auto aangetroffen in pas ingezaaid sportveld

Tubbergen

Een wandelaar ontdekte zondagmorgen 28 oktober een auto in een pas ingezaaid sportveld van een school aan de Doctor Schaepmanstraat in Tubbergen. In de auto lag een man te slapen.

Na een melding troffen politiemensen zondagmorgen 28 oktober rond 07.30 uur aan de Doctor Schaepmanstraat in Tubbergen een auto aan. In de auto lag een naar later bleek 20-jarige man uit Tubbergen te slapen. De auto stond geparkeerd in een pas ingezaaid sportveld van een school Nadat hij wakker was gemaakt, kon de 20-jarige niet vertellen hoe hij daar terecht was gekomen. Hij wist zich niets te herinneren. Na aanhouding is aan het bureau de ademanalyse van de 20-jarige afgenomen hetgeen 1 promille uitwees. Omdat hij beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-140104)

Onder invloed tegen geparkeerde auto

Saasveld

Een 21-jarige automobilist uit Saasveld is zondagavond 28 oktober aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een geparkeerde auto was gereden en hij onder invloed bleek te zijn. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd omdat hij niet in het bezit is van een rijbewijs.

Zondagavond 28 oktober rond de klok van 23.00 uur werd een aanrijding gemeld op de Hoflaan in Saasveld. Bleek dat een 21-jarige bestuurder van een bestelbus uit Saasveld tegen een geparkeerde personenauto van een 28-jarige inwoonster uit Geesteren was gereden waardoor lichte schade was ontstaan. Omdat de 21-jarige behoorlijk naar het inwendige gebruik van de nodige alcoholische versnaperingen rook, werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 1.96 promille uit en zijn rijbewijs zou normaliter zijn ingevorderd, ware het niet dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. De nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (07-140291)

Met 1.6 promille achter het stuur

Nijverdal

Een 60-jarige automobilist uit Hellendoorn werd zondagmiddag 28 oktober gecontroleerd op de Overwaterweg in Nijverdal. Hier bleek dat hij behoorlijk onder invloed was. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zondagmiddag 28 oktober om ongeveer 13.10 uur werd op de Overwaterweg in Nijverdal een 60-jarige automobilist uit Nijverdal gecontroleerd nadat zijn rijgedrag was opgevallen. Hij bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 1.6 promille uit en het rijbewijs van de 60-jarige werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-140147)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --