Ingezonden persbericht


Persbericht 29 Oktober 2007

Maximaal aantal inschrijvingen Frisian Solar Challenge

LEEUWARDEN - De organisatie van de Frisian Solar Challenge heeft wegens grote belangstelling, besloten om een maximaal aantal inschrijvingen voor de race vast te stellen. Dit in verband met de veiligheid en de logistieke mogelijkheden van de Friese zonnebootrace. Op dit moment hebben zich al 53 teams aangemeld.

Het maximaal aantal inschrijvingen voor deze formule 1 race voor zonneboten is vastgesteld op 55 deelnemers. Daarnaast behoudt de organisatie zich het recht voor om nog 5 teams van een wildcard te voorzien. Op dit moment hebben al 53 teams zich aangemeld uit 7 verschillende landen. Daarmee is er nog maar een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de start van de race in juni 2008. De vorige editie van de Frisian Solar Challenge in 2006 was met 29 aanmeldingen al een groot succes.

Deelnemen aan de Frisian Solar Challenge kan in drie verschillende klassen, de A-klasse, de B-klasse en de Open klasse. Daarvan is de A-klasse met 27 aanmeldingen veruit de grootste. Opmerkelijk is wel dat de Open klasse, de klasse zonder reglementaire beperkingen, in vergelijking met de andere twee klassen de laatste tijd het hardst is gegroeid. Het heeft daarmee bijna evenveel deelnemers als de B-klasse. De A- en de B-klasse krijgen de zonnepanelen op de boten in bruikleen van sponsors Sharp en The Sun Factory.

Van de deelnemers die meedoen aan de tweede editie van de Frisian Solar Challenge wordt meer verwacht dan in 2006. De ontwerpen van de teams worden gekeurd door de technische commissie. De eisen die zij hieraan stellen zijn veel hoger dan bij de vorige editie. Zo moeten de zonneboten bijvoorbeeld kunnen voldoen aan een minimale snelheid.

Naast het verhogen van de technische eisen aan de boten is ook de startprocedure veranderd. In juni 2008 zullen in plaats van één boot, twee boten tegelijkertijd vertrekken op het startschot van wedstrijdleider Jan Kooistra. Door het aanscherpen van technische eisen en het veranderen van de startprocedure hoopt de organisatie dat de race nog spannender wordt dan het in 2006 al was.

----------
EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u terecht bij wedstrijdleider Jan Kooistra, 06 221 43 650 of Joris Melkert, voorzitter van de technische commissie 015 2785338 of op onze website: www.frisiansolarchallenge.com