Gemeente Zevenaar


29-10-2007: Koninklijke Onderscheiding voor Eef Koenders en Jan Willemsen

Op maandag 29 oktober 2007 ontvangen Jan Willemsen en Eef Koenders een Koninklijke onderscheiding. Beiden worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun grote verdiensten voor sportvereniging OBW.

Jan Willemsen (60) is bijna 25 jaar algemeen voorzitter geweest van sportvereniging OBW.
Onder zijn bezielende leiding is het ledenaantal verdubbeld. De afdeling voetbal is uitgegroeid van een kleine club die in de regionale 4e klasse speelde tot een vooraanstaande vereniging die uitkomt in de 2e klasse van de KNVB.
Naast zijn verdiensten als voorzitter was hij nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen aan de realisatie van een overdekte tribune of verbouwing van het clubgebouw. Vanaf 2003 is de heer Willemsen coördinator van het seniorenvoetbal.

Eef Koenders (68) heeft zich ruim 25 jaar zeer verdienstelijk gemaakt als penningmeester van Sportvereniging OBW. Met bijna 1000 leden is OBW een van de grootste sportverenigingen in de gemeente. Daarnaast is hij al geruime tijd vrijwilliger voor de RK parochie in Oud-Zevenaar en zet hij zich in voor de plaatselijke afdeling van de katholieke Bond van Ouderen en de Verenging van gepensioneerden van de Delta Lloyd groep.