Gemeente Valkenswaard


Week van het goede begin !

Ontbijten moet!

De gemeente Valkenswaard heeft aan een werkgroep opdracht gegeven om zich te buigen over het toenemende probleem van overgewicht bij kinderen. In deze werkgroep zijn instellingen vertegenwoordigd die met jeugd te maken hebben: GGD Zuidoost-Brabant, Ouder-Kind Zorg van Zuidzorg, Bibliotheek de Kempen, Stichting Peuterspeelzalen, Kinderopvang De Horizon en Verloskundigenpraktijk Vivre. De werkgroep wil zich dit jaar aansluiten bij de landelijke `Week van het brood' en het `Nationaal Schoolontbijt' dat gehouden wordt van maandag 29 oktober tot en met zondag 4 november. Daarom wordt deze week lokaal uitgeroepen tot de `Week van het goede begin'.

Gezond eten begint met ontbijt

Het motto van deze week is: Begin elke dag goed; ontbijten moet! Samen aan tafel ontbijten is een goed begin van de dag voor het hele gezin. Ontbijten draagt bij aan een gezond voedingspatroon. Kinderen die niet dagelijks ontbijten hebben meer kans op overgewicht. Bovenstaande organisaties die met jeugd werken en basisscholen in Valkenswaard worden door de werkgroep gestimuleerd om het belang van dagelijks ontbijten onder de aandacht te brengen bij ouders, opvoeders en kinderen. Hiertoe hebben zij suggesties en een voorbeeldpakket van materialen aangereikt gekregen.

Tentoonstelling in bibliotheek

Als extra aanbod verzorgt de bibliotheek in Valkenswaard in `De Week van het goede begin' een thematentoonstelling speciaal voor ouders en kinderen over brood en ontbijten. Loop gerust eens binnen en informeer uzelf over het belang van een dagelijks ontbijt voor een gezond gewicht. Voor de kinderen ligt er een leuke kleurplaat klaar.

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Emmy Thijssen, GVO-medewerker van de GGD Zuidoost-Brabant, telefoonnummer 06-2805 6409 of ethijssen@ggdzob.nl