KNHS



Maikel van der Vleuten wint Grote Prijs van Drenthe

28 oktober 2007


ZUIDLAREN (KNHS) - Maikel van der Vleuten (19) uit Mierlo won in Zuidlaren met de schimmel Audi's Parmala Douche de Grote Prijs van Drenthe. In de barrage, waarvoor zich slechts zes van de vijftig starters wisten te plaatsen, flitste hij als eerste starter razendsnel foutloos over de hindernissen.

Het was een technisch lastig parcours, waarin vooral de problemen opdoken in de dubbelsprong van oxers, omdat de afstand daar naartoe in zowel vijf als in zes galopsprongen overwonnen kon worden. Dat bracht de ruiters aan het twijfelen, waardoor daar veel fouten werden gemaakt. Overigens werden op bijna alle hindernissen fouten gemaakt, wat typerend is voor een technisch lastig parcours. De jonge Van der Vleuten won eerder dit jaar de Grote Prijs van de stad Amsterdam en de Derby in Eindhoven, en is de jongste winnaar in de Grote Prijs van het NIC Zuidlaren, dat dit jaar zijn 53ste editie beleefde. "Ik ben heel blij hoe het mij het afgelopen jaar is vergegaan. Ik heb een paar maal laten zien met de besten mee te kunnen en dat geeft een heel goed gevoel. Maar voor iedere ruiter blijft het moeilijk om de paarden goed in vorm te houden of ze weer in topvorm te krijgen", aldus Maikel, die eerder dit jaar als Rabo Talent van het Jaar erkenning kreeg.
In de barrage werd Dennis van Tilburg (Beers bij Leeuwarden) derde met VDL Al Cantino, achter de Noor Mikael Forsten met Isaac du Jonquet. Op de vierde plaats eindigde de uit Saudie-Arabië afkomstige Ramzy Al-Duhami met Ocelot. Dit paard werd gefokt door wereldkampioen Jos Lansink, die zelf met zijn paard Al Kaheel Valentina van 't Heike met één springfout buiten de barrage bleef. Wim Schröder (Tubbergen), die zich met Eurocommerce Montreal plaatste voor de barrage, werd vijfde.

In de ochtenduren werd in de Prins Bernhard Hoeve de Kür op muziek verreden en daarin zegevierde Kirsten Beckers ('s Gravendeel) met Broere Jazz, voor Marlies van Baalen (Brakel) met BMC Kigali. Derde werd Aat van Essen (Elspeet) met Premier.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag Grote Prijs van Drenthe:


1) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - Audi's Parmala Douche - 0 - 0 / 36.94

2) Mikael Forsten (Fin) - Isaac du Jonquet - 0 - 0 / 38.76
3) Dennis van Tilburg (Beers, Fr.) - VDL Al Cantino - 0 - 0 / 40.08 5) Wim Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Montreal - 0 - 4 / 41.95

Uitslag Kür op muziek:


1) Kirsten Beckers ('s Gravendeel) - Broere Jazz - 74.500
2) Marlies van Baalen (Brakel) - BMC Kigali - 73.416
3) Aat van Essen (Elspeet) - Premier - 72.583

Meer info zie: www.niczuidlaren.nl

Foto: www.melissen.net