Ingezonden persbericht



De beHOEDers zetten 'm op tot Pasen

EGMOND AAN DEN HOEF- Zondag 28 oktober komen de Egmondsche beHOEDers bijeen in Hoeve Overslot te Egmond aan de Hoef. Middels een plechtige HOEDenopzetting gaat het HOEDenseizoen der beHOEDers weer van start.

Op traditionele wijze wordt zondagmiddag 28 oktober het tiende HOEDenseizoen geopend en zal tevens een kandidaatlid tot beHOEDer geslagen worden door de buisHOED.
Met Allerheiligen in het verschiet hebben de gildebroeders hun hoofddeksels weer uit de beschermende HOEDendozen gehaald.
De geborstelde HOEDen zien er weer piekfijn uit en kunnen zonder schroom aan een ieder getoond gaan worden.
De Gilde stelt zich tot doel het bevorderen van het dragen van een HOED. Onder HOED wordt verstaan; een hoofddeksel met een redelijk vaste vorm, in diverse vormen en materialen met een min of meer stijve,rondlopende rand en met een "bol".
De Gilde zet daarentegen bepaald geen hoger HOED op voor petten,klakken en aanverwanten.
Uiteraard zal het groepsschilderij van de beHOEDers ,waarop iedere beHOEDer zich in 2006 heeft vereeuwigd,de wand sieren in Hoeve Overslot. Tevens kan men werken van de Zottegemsche kunstenaar Jan Florin bekijken die in deze Hoeve een bijzondere expositie heeft met monumentale werken die fantastisch tot hun recht komen tegen de eeuwenoude muren van deze lokatie.