Koninklijke Nederlandse Schaakbond

NBSB-jeugd wint Hutton-toernooi

Het Hutton-toernooi is een wedstrijd voor de jeugdteams van de regionale schaakbonden. Op zaterdag 27 oktober werd dit jaarlijkse toernooi in 's Hertogenbosch gespeeld. De organiserende bond toonde zich tevens het sterkste. De uitslagen kunt u hier zien. Er is ook een uitgebreide fotopagina, gemaakt door Ad Bruijns te bewonderen.

Lastige simultaan voor Viktor Korchnoi in Cadier en Keer

Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de Schaakvereniging De Juiste-Z in Noorbeek werd grootmeester Viktor Korchnoi voor een weekendje naar Zuid Limburg gehaald. Op donderdagavond 25 oktober verzorgde hij een schaakclinic. Op vrijdag 26 oktober speelde hij simultaan tegen leden en oud-leden van De Juiste-Z en op zaterdag 27 oktober tegen genodigden. In die laatste wedstrijd had Korchnoi het moeilijk. Hij verloor liefst zeven van de dertig partijen (tegen Bob Merx, Jules Daemen, Tom Bus, Jack Thora, Hans van Mulekom, Sander Vanwersch en Jean van Kan) en speelde eenmaal remise.

Frank Clevers maakte voor de Limburgse Schaakbond filmpjes die te zien zijn op de site van de LiSB. Daar kunt u zien dat Korchnoi het nog steeds moeilijk heeft met opgeven van een partij, ook al gaat het maar om een simultaanpartij.

Justin Gunther wint 26e Jeugdschaaktoernooi BSV

Op maandag 22 oktober heeft de Arnhemmer Justin Gunther het 26e Jeugdschaaktoernooi van BSV in Bennekom gewonnen. Het toernooi was tevens de derde wedstrijd uit de IJSCO-jeugdcyclus die in het OSBO-gebied wordt georganiseerd. Een verslag van dit toernooi is te lezen op http://www.osbo.nl/jeugd/bsv26.htm en op de IJSCO-site.