Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Zieuwent - Bestuurder belandt in greppel                  |

In de nacht van zaterdag op zondag 28 oktober is een 47-jarige man uit Apeldoorn met de auto waarin hij reed kort na middernacht in een greppel beland. De man is in verband met zijn verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, maar is wel formeel aangehouden voor het (zeer waarschijnlijk) rijden onder invloed én het rijden met een ongeldig rijbewijs.

De man reed over de Zieuwentseweg en verloor op een gegeven moment de controle over het stuur, waardoor hij in de greppel links van de weg belandde. Hierbij botste hij tegen een hek aan. Direct na aankomst was met vrij grote zekerheid vast te stellen dat de man in een dronken staat verkeerde. De man zat bekneld en moest met behulp van de brandweer worden bevrijd. Hij is met hoofd- en armletsel naar het ziekenhuis vervoerd, waar ook bloed is afgenomen om te kunnen bevestigen dat de man onder invloed was.
|     |Doetinchem - Massale vechtpartij in centrum Doetinchem    |

De politie is in de nacht van zaterdag op zondag 28 oktober met ongeveer 10 eenheden uitgerukt om een massale vechtpartij te beëindigen die in het centrum van Doetinchem plaatsvond.

Bij de vechtpartij, die plaatsvond bij een horecagelegenheid aan de Doctor Huber Noodtstraat, was een grote groep van ongeveer 40 à 50 mensen betrokken. Het betrof een conflict tussen een groep mensen van Turkse afkomst en een groep mensen van Koerdische afkomst. De groepen hadden eerder op de avond al problemen met elkaar gehad bij een andere horecagelegenheid in het centrum van Doetinchem. Beide partijen waren erg verhit en zeer moeilijk te scheiden. Dankzij de grote politie-inzet is dit uiteindelijk toch gelukt. Één van de groepen vertrok, de andere groep bleef staan en bleef zich vervelend gedragen. Twee mannen uit deze groep (een 41-jarige man uit Doesburg en een 38-jarige man uit Doetinchem) zijn aangehouden omdat zij weigerden gehoor te geven aan instructies van de politie. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.
|     |Aalten - Man valt politieagent aan                        |

Een 30-jarige man uit Aalten is in de nacht van zaterdag op zondag 28 oktober aangehouden omdat hij uit het niets een politieagent aanviel met een bierfles.

De politie ontving rond 02:00 uur melding van een conflict in de huiselijke sfeer aan De Hare in Aalten. Ter plekke probeerden de agenten te achterhalen wat er gebeurd was door te praten met de man, die op dat moment niet agressief was. Onverwachts sprong de man op, greep een bierfles en sloeg ermee met kracht op het hoofd van een van de agenten. De man is hierna onmiddellijk aangehouden en geboeid. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man is ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
|     |Doetinchem - Man betrapt op koperdiefstal                 |

Een agent in burger heeft zaterdagochtend 27 oktober een 23-jarige man uit Gaanderen betrapt op koperdiefstal.

De agent fietste in burgerkleding over een fietspad nabij station Doetinchem, toen hij een man aan de achterzijde van een sloopterrein aan de Stationstraat zag lopen met enkele rollen koper kabel. De man legde de kabels uit het zicht neer, vermoedelijk met de bedoeling ze later op te halen. Op het moment dat de verdachte het sloopterrein weer wilde betreden heeft de politieagent hem aangesproken en aangehouden. De man is door collega's van de agent opgehaald en naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.
|     |Doetinchem - Vier fietsendieven aangehouden               |

In de vroege ochtenduren (rond 05:30) van zondag 28 oktober heeft de politie vier mannen variërend in leeftijd van 18 tot 23 jaar, afkomstig uit Doesburg, Dieren en Doetinchem, aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

De mannen worden verdacht van een poging diefstal van enkele kinderfietsen vanaf een erf aan de Keppelseweg in Doetinchem. Zij zijn tijdens de diefstal betrapt door de 37-jarige eigenaar van het erf. De eigenaar van het erf is vervolgens, samen met twee familieleden, achter de dieven aangegaan. Het is ze nog wel gelukt om de dieven enkele fietsen af te nemen, maar de dieven konden in eerste instantie wegkomen. De gealarmeerde politie heeft in de omgeving gezocht naar de dieven, en heeft het viertal uiteindelijk kunnen aanhouden, eveneens op de Keppelseweg. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Einde berichten

---

---

---

---- --