Politie Drenthe

Assen, 28-10-2007

Grote gezamenlijke alcoholcontrole in Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Van zaterdagavond 27 oktober op zondag 28 oktober is een alcoholcontrole gehouden in Steenwijkerland. De politie van Ijsselland werkte samen met de politie Meppel. Ook medewerkers van de vrijwillige politie en de Koninklijke Marechaussee werkten mee. De controle duurde van 18.00 tot 01.30 uur en vond plaats op de Zomerdijk/N375 bij Beukerssluis, de Oppen Swolle in Vollenhove en de Eesveenseweg. Er werden in totaal 882 blaastesten afgenomen. Zeven bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. Het resultaat: Zomerdijk: 1 x 370 ug/l en 2 x 245 ug/l Oppen Swolle: 1 x 245 ug/l Eesveenseweg: 1 x 125 ug/l (beginnende bestuurder) Eesveenseweg: 1 x 245 ug/l. Daarnaast werd er nog geverbaliseerd voor: 5 x voeren mistverlichting 8 x niet voeren van fietsverlichting. De woordvoering wordt gedaan door de politie IJsselland.

Aanrijding automobilist en voetganger

ALTEVEER (GEMEENTE DE WOLDEN)
Een 18-jarige voetganger uit Kerkenveld raakte in de nacht van zaterdag op zondag gewond na een aanrijding. Een 23-jarige bestuurder van een auto uit Alteveer reed in de richting van Alteveer. De bestuurder keek naar eigen zeggen even naar zijn kilometerteller en toen hij weer opkeek zag hij plotseling de voetganger voor zijn auto. Hij kon niet meer remmen en een aanrijding was het gevolg. De voetganger is overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis en blijkt enkele kneuzingen te hebben. (BPS 07-189352)

Onder invloed deelnemen aan het verkeer

HOOGEVEEN Tegen een 62-jarige
fietser uit Hoogeveen is proces-verbaal opgemaakt. De man fietste zaterdagmiddag tegen een voertuig aan op de Nicolaas Beetstraat. De fietser verkeerde onder invloed van alcohol. Hij kreeg een bekeuring van 140,-. (BPS 07-189227)

BEILEN Agenten hebben zaterdagavond een 56-jarige man uit Diever bekeurd wegens het rijden onder invloed. De bestuurder blies op het bureau 285 ugl. Hij kreeg een verbaal en een rijverbod van een uur. (BPS 07-189303)

FREDERIKSOORD Tijdens een controle op de Maj. Van Swietenlaan is een 20-jarige bestuurder uit Oudehorne aangehouden wegens het rijden onder invloed. De beginnende bestuurder blies 90 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 07-189378)

BEILEN Agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag een man in zijn auto wegrijden maar hij had geen verlichting aan. Hij werd direct staande gehouden aan de Nassaukade en op het bureau bleek dat de 23-jarige bestuurder uit Beilen had gedronken. Hij blies 295 ugl. Hij kreeg een rijverbod en een bekeuring. (BPS 07-189386)

EMMER COMPASCUUM De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding dat er een auto te water was geraakt aan het Hoofdkanaal. Politie, brandweer en ambulancemedewerkers gingen ter plaatse. Daar bleek dat de bestuurder was verdwenen. Uiteindelijk bleek de man naar huis te zijn gegaan. Hij verkeerde onder invloed toen hij de auto bestuurde, had te hard gereden en raakt in een slip. Daardoor belandde hij in de sloot. Op het bureau blies hij 390 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 07-189411)

SCHOONEBEEK Agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag een auto rijden met de mistlampen aan. Toen de bestuurder, een 21-jarige man uit Nieuw Schoonebeek werd staandegehouden, is van hem een blaastest afgenomen. Hij blies later op het bureau 100 ugl. Tegen de beginnende bestuurder is verbaal opgemaakt. (BPS 07-189415) RODEN Tegen een 22-jarige man uit Assen is in de nacht van zaterdag op zondag verbaal opgemaakt. De man reed onder invloed in zijn auto op het Zuidenveld. Op het bureau blies hij 255 ugl. Hij bleek beginnend bestuurder. (BPS 07-189419)

Politie vordert rijbewijzen in

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag
het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige man uit Bovensmilde. De man reed met een snelheid van 118 km/ uur over de Balkenweg. Na correctie is dit 114 km/uur. (BPS 07-189273)
ERM Agenten hebben zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige man uit Emmen. De man reed in zijn auto over de N34 met een snelheid van 155 km/uur waar 100 km/uur is toegestaan. (BPS 07-189274)

Woninginbraken

HOOGEVEEN Tussen zaterdag 19.30 uur en zondag 1.30 uur is ingebroken in een woning aan de Muurbloemstraat. Uit de woning is onder meer een dvd speler en geld weggenomen. Door een deur te forceren wist men binnen te komen. De eigenaar deed aangifte. (BPS 07-189364)

HOOGEVEEN Tussen zaterdag 20.30 uur en 1.00 uur is ingebroken in een woning aan de Oleanderstraat. Uit de woning is onder meer een fototoestel weggenomen. De eigenaar deed aangifte. (BPS 07-189367)

Poging tot inbraak bij bedrijf

NIEUW RODEN Tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 9.00 uur is gepoogd in te breken bij een bedrijf aan de Dorpsstraat. Door een ruit te vernielen, probeerde men binnen te komen. Er is niks weggenomen. De schade bedaagt enkele honderden euros. (BPS 07-189215)

Winkeldief aangehouden

HOOGEVEEN Een 17-jarige jongen uit Hoogeveen is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Grote Beer. Hij zou een zak snoep ter waarde van 1,45 hebben weggenomen zonder te betalen. Tegen hem is verbaal opgemaakt. De jongen gaat het Halt-traject in. (BPS 07-189240)

Politie houdt dieven aan

MEPPEL Na een tip van een getuige heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee mensen aangehouden op verdenking van diefstal van goederen uit een pand aan de Argusvlinder. Het gaat om een 45-jarige man uit Staphorst en een 34-jarige vrouw uit Rouveen. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-189418)

Aangehouden wegens vernieling

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond een 15-jarige jongen uit Fluitenberg aangehouden wegens vernieling van een ruit aan de Swietenhof in Hoogeveen. De jongen bekende de vernieling. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-189354) HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarig meisje uit Hoogeveen aangehouden wegens vernieling van een ruit aan de Hoofdstraat. Tegen haar is verbaal opgemaakt. Ze gaat het Halt-traject in. (BPS 07-189390)

Politie houdt mannen aan op verdenking van mishandeling

RODEN De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding van een ruzie aan de Brink. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij een groep jongeren op de Brink, die onderling ruzie hadden. Een 22-jarige verdachte uit Wolvega en een 16-jarige jongen uit Haulerwijk raakten slaags en ondanks de vordering van agenten vielen er klappen over en weer. De agenten hebben meerdere malen gevorderd de ruzie te stoppen. De verdachten zijn aangehouden, nadat pepperspray is gebruikt door de agenten. Ook een 20-jarige jongen uit Haulerwijk werd aangehouden. Hij probeerde te voorkomen dat de 16-jarige jongen werd aangehouden. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-189420)

Politie zoekt getuigen mishandeling

ASSEN Een 25-jarige man uit Assen
deed zaterdagavond aangifte van mishandeling. De man zou zaterdagavond rond 20.30 uur onder het viaduct aan de Rolderhoofdweg zijn mishandeld door ongeveer zes personen. De man heeft letsel opgelopen aan zijn gezicht. Het is niet duidelijk wat het motief van de mishandeling is. Een getuige zou hebben ingegrepen door naar de verdachten te roepen. Bovendien heeft hij nog aangeboden om hulp in te schakelen. De politie komt graag in contact met deze getuige. Deze persoon kan bellen met de politie in Assen via 0900-8844. (BPS 07-189327)

Politie deelt bekeuringen uit tijdens surveillance

EMMEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag diverse bekeuringen uitgedeeld. Het gaat om bonnen voor het parkeren zonder vergunning op een plaats voor vergunninghouders (10x), het parkeren op een invalidenparkeerplaats (1x), het fietsen zonder verlichting (5x), het hebben van een open vuur (5x) en het nuttigen van drank in het openbaar (1x). (BPS 07-189422)

Politie zoekt slachtoffer van bedreiging

EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag twee jongens aangehouden aan de Hondsrugweg op verdenking van bedreiging. Het gaat om een 24-jarige jongen uit Emmen en een 22-jarige jongen uit Gorredijk. De jongens zouden rond 12.50 uur met een pistool iemand hebben bedreigd op de parkeerplaats van de dierentuin. Een getuige meldde het voorval bij de politie. De verdachten werden ingesloten voor verhoor. Het wapen bleek een balletjespistool en deze is inbeslaggenomen. De politie komt graag in contact met de persoon die bedreigd is. Deze persoon was op de parkeerplaats met meerdere personen. Zij reden in een donkerkleurige personenauto. Het slachtoffer en andere getuigen kunnen zich melden bij de politie in Emmen via 0900-8844. Tegen de verdachten werd verbaal opgemaakt. De 24-jarige jongen kreeg tevens een verbaal wegens drugsbezit. (BPS 07-189204)

Huiselijk geweld

EMMEN Agenten hebben zaterdagavond een 24-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 24-jarige vriendin. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-19344)

ASSEN Agenten hebben een 34-jarige man uit de gemeente Assen aangehouden op verdenking van geweldpleging tegen zijn 62-jarige moeder. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-189347)

Politie rolt hennepkwekerij op

BOVENSMILDE De politie heeft vrijdagmiddag een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Riegheid. Twee mannen van 33 jaar oud uit Bovensmilde zijn aangehouden en hebben inmiddels bekend de eigenaren van de kwekerij te zijn. 59 planten zijn aangetroffen. De planten en de apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-189011)

Aanhoudingen wegens belediging agenten

EMMEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man uit Emmen aangehouden. De man reed op zijn fiets over de Wilhelminastraat zonder licht. Vervolgens fietste hij door het rode verkeerslicht. Toen hij dor agenten werd bekeurd, schold hij ze meerdere malen uit. De man werd daarop aangehouden wegens belediging en ingesloten voor verhoor. (BPS 07-189387)

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige jongen uit Assen aangehouden wegens belediging. Terwijl agenten na een vechtpartij een verdachte wilden aanhouden, schold de 18-jarige één van hen uit. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij bekende de belediging. Na overleg met Justitie kreeg hij een boete van 360,-. Ook een 16-jarige jongen uit Assen maakte zich schuldig aan belediging van de agenten tijdens hetzelfde voorval. Hij is ingesloten voor verhoor. Tegen hem werd verbaal opgemaakt. Ook hij kreeg een bekeuring. (BPS 07-189398)

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man uit Hoogeveen aangehouden aan de Hoofdstraat. Hij schold agenten uit en werd meegenomen naar het bureau. Daar heeft hij een ruit vernield van een ophoudkamer. Hij is ingesloten voor verhoor. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-189407)

Verboden toegang BORGER

De politie heeft in de nacht van zaterdag op
zondag zes jongeren een bekeuring gegeven van 50,- omdat zij zich op verboden terrein begaven. De jongeren werden aangetroffen achter een school aan de Schultestraat. (BPS 07-189394)

Politie controleert in het verkeer ASSEN

Vrijdagavond zijn 8 fietsers bekeurd aan de Weiersstraat wegens het fietsen zonder licht. (BPS 07-189070)

MEPPEL De politie heeft vrijdagavond in de omgeving van Meppel op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer. Er zijn verbalen uitgedeeld wegens het rijden door rood licht (1x), het rijden zonder bromfietsachterlicht (1x) en het hebben van een gladde band op de scooter (1x). (BPS 07-189071)

ZUIDWOLDE Vrijdagmorgen is gecontroleerd op fietsverlichting aan de Hoogeveenseweg. Tegen 10 fietsers is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-188829)

HOOGEVEEN In de omgeving van Hoogeveen en Zuidwolde zijn vrijdag verbalen uitgedeeld wegens het fietsen zonder licht (11x), het niet handsfree bellen (4x), overtreding van de snelheid (14x), het niet dragen van een gordel (1x), het rijden in strijd met een gesloten verklaring (1x), het negeren van een rood licht (15x). (BPS 07-188970)

ASSEN Vrijdagavond is gecontroleerd in de omgeving van de M.L. Kingweg. Er zijn verbalen uitgeschreven wegens het fietsen zonder licht (4x) en het niet gebruiken van het juiste kentekenplaats (1x). (BPS 07-189085)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.