Politie Gelderland-Zuid


Politie vordert twee rijbewijzen in


Zaltbommel, 28-10-2007 * De politie in Zaltbommel heeft in de nacht van zaterdag op zondag van twee dronken bestuurders het rijbewijs ingevorderd.
Een 43-jarige bestuurster uit de gemeente Haaren (Noord-Brabant) werd rond middernacht op de N322 betrapt op rijden onder invloed. De vrouw blies 610 ug/l op de ademanalyse, terwijl 220 als wettelijke limiet geldt. Omdat de 43-jarige geen rijbewijs kon overhandigen hebben agenten haar auto in beslag genomen. Deze krijgt zij terug zodra haar rijbewijs wordt ingeleverd.
Agenten zagen eveneens rond middernacht een automobilist over de Steenweg rijden die hoge snelheid een rotonde nam en tegen een verhoogd puntstuk aanreed. Op de Molenwal konden zij de bestuurder een stopteken geven waarop de verdachte zijn auto parkeerde, maar daarbij ook de verhoogde stoep beschadigde. De man, naar later werd vastgesteld van 25 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek onvast ter been en de agenten zag een fles drank in de auto liggen. De blaastest die volgde, lukte niet waarna de agenten de 25-jarige meenamen naar het politiebureau voor een ademanalyse.


Daar lukte het de man wel, weliswaar met moeite, om twee geldige blaasproeven af te leggen. Met als resultaat 835 ug/l, ruim boven de toegestane limiet dus. Na overleg met de officier van justitie werd het rijbewijs van de man ingevorderd en is hij gedagvaard.


Ook in Heukelum werd zaterdagnacht een rijbewijs ingevorderd in verband met rijden onder invloed.