Time : 13:00:00
Date : 25 October 2007
Sender Name: CAFE BEVEREN

Cultureel evenement in CAFE BEVEREN, 70 jaar ORGEL DECAP Cafe beveren is een van de oudste cafes en het beste ambiancecafe in hartje oude stad Antwerpen. Het cafe bestaat al meer dan 100 jaar en bezit sinds 1937 zijn fameuse DECAP ORGEL in artdeco stijl.

Het orgel draait nog steeds op boeken en bevindt zich nog in originele staat, dwz het speelt nog steeds via luchtpijpen. In vroegere tijden toen de haven nog in het centrum lag en de kaaien bezaaid waren met cafeekes voor de dokwerkers en matrozen hadden alle cafes een draaiorgel.

Deze hebben echter allemaal hun weg gevonden naar musea behalve het DECAP ORGEL in CAFE BEVEREN. De familie DECAP uit Antwerpen komt het orgel nog steeds herstellen en onderhouden. In CAFE BEVEREN wordt de orgelmuziek afgewisseld met de klanken uit de juke-box.

In het kleine cafeetje aan de kaaien telt geld of wie je bent niet mee want op de tonen van het orgel wordt er al snel verbroederd tot ieder zijn weg gaat in de vroege morgenuurtjes. Alle lagen van de bevolking komen er dan ook over de vloer en het is bekend in vele landen van de wereld.

Daar zijn orgel het laatstspelende is te Antwerpen en omgeving, wil CAFE BEVEREN aan de 70 VERJAARDAG van zijn DECAP ORGEL klank geven, en dit in samenzang met GUIDO BELCANTO , de zanger van het vlaamse levenslied. Belcanto komt er al 20 jaar over de vloer en zolang kent de eigenares Rachel hem dus al. Iedereen is van harte welkom om dit uniek ervaren mee te maken op zondag 28 OKTOBER 2007.

Wij openen de deuren om 13:00 uur tot......... Tussen 16:00 en 20:00 uur zijn er
gratis hapjes en een drankje voorzien en zal GUIDO BELCANTO enkele liederen ten beste geven op de klanken van het DECAP ORGEL. Wij bevinden ons op de Vlasmarkt 2 te Antwerpen 2000 en zijn elke dag, behalve dinsdag en woensdag open vanaf 13:00 uur tot ......... Ons telnr is 032312225