Warchild


Benefietconcert tegen mensenhandel in Paradiso in Amsterdam. "Wereldwijd zijn miljoenen mannen, vrouwen en kinderen slachtoffer van mensenhandel. Ze moeten vaak gedwongen en zonder vergoeding werken onder vieze en gevaarlijke omstandigheden. Regelmatig moeten ze als kindsoldaat vechten.
Stop The Traffik organiseert zondag 28 oktober een benefietconcert tegen mensenhandel. War Child bemant tijdens het concert een stand op de informatiebeurs en informeert het publiek over kindsoldaten.

Aan dit concert Rock `n' Roll Stops Traffik werken onder anderen Daniel Bedingfield, Ellen ten Damme, Spinvis en 3FM-dj Giel Beelen mee. Het doel is het vergroten van de bewustwording rondom mensenhandel. Aangezien War Child zich hard maakt voor ex-kindsoldaten, is het logisch dat wij tijdens het concert aanwezig zijn. War Child informeert mensen vanuit een stand over de ex-kindsoldaat projecten in o.a. Colombia en verschillende Afrikaanse landen. Mensen kunnen Friend van War Child worden.

Stop The Traffik is een internationale coalitie van organisaties die bestaat om een brede maatschappelijke beweging tegen en betrokkenheid bij mensenhandel in gang te zetten. "Wereldwijd zijn miljoenen mannen, vrouwen en kinderen slachtoffer van mensenhandel. Ze moeten vaak gedwongen en zonder vergoeding werken onder vieze en gevaarlijke omstandigheden. Regelmatig belanden ze in de prostitutie of moeten ze als kindsoldaat vechten. Mensen worden gebruikt als product en worden daarna weggegooid. " De organisatie Stop The Traffik wil het publiek laten zien dat zij iets kunnen doen om mensenhandel tegen te gaan. "Dat doen we onder andere door middel van effectieve doe-het-zelf-campagnes en het verstrekken van informatie rondom dit onderwerp."

Verschillende artiesten en bands hebben aangegeven graag aan het benefietconcert mee te werken om deze misdaad onder de aandacht te brengen. Naast Daniel Bedingfield, Ellen ten Damme en Spinvis komen ook Solo, The Hot Stewards, Meindert Talma & The Negroes, Van Katoen, Satellite7 en Little Things That Kill. Voor meer informatie surf naar: www.stopthetraffik.nl.