RTL Group

RTL GP blikt terug op een heel roerig Formule 1-jaar voor Syker

Het Spyker team heeft inmiddels bijna een seizoen meegedraaid in de Formule 1; een jaar waarin weinig sportief succes werd geboekt, maar waarin Spyker werd geteisterd door berichten en speculaties over de moeilijke financiële situatie bij het team en moederbedrijf Spyker Cars. De media werden gedomineerd door berichten over financiële en technische problemen en natuurlijk het ontslag van coureur Christijan Albers. Lange tijd bleven de topmannen van Spyker, onder wie boegbeeld Victor Muller, ontkennen dat het slecht ging en werd de schuld op de media afgeschoven. Inmiddels, ironisch genoeg precies op het moment dat de Spyker F1-bolide steeds sneller wordt, is bekend dat Spyker inderdaad in serieuze problemen verkeert en is het Spyker F1-team van de hand gedaan. Internetondernemer Michiel Mol, die al vanaf het begin betrokken was bij de lancering van het Spyker team, heeft het F1-team samen met de Indiase zakenman Vijay Mallya overgenomen en zal hiermee onder een andere naam volgend jaar in de Formule 1 aan de start verschijnen. De naam Spyker zal dus alweer na één jaar van de F1-teamlijst verdwijnen. In de RTL 7-documentaire RTL GP: Spyker - Eén Jaar Formule 1 wordt er teruggeblikt op dit roerige Spyker-jaar, waarin racen, de financiële situatie van Spyker Cars en botsende persoonlijkheden sterk met elkaar verweven waren.

Uitzending RTL GP: Spyker - Eén Jaar Formule 1: Zondag 28 oktober tussen 23.15 uur en 0.00 uur bij RTL 7. Herhaling: zaterdag 17 november tussen 14.10 uur en 15.00 uur bij RTL 7.

RTL GP

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miranda Geise, RTL Nederland Communicatie via tel. 035-671 8698 of via miranda.geise@rtl.nl