Ingezonden persbericht

IVN Valkenburg aan de Geul
p/a Jozef Postmesstraat 16
6137 CK Sittard
tel. 046-4524233
leonwillems@home.nl
www.ivn.nl/valkenburg

Braakballen pluizen en uilen herkennen tijdens Nacht van de Nacht

Tijdens de landelijke Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober organiseert het IVN Valkenburg aan de Geul een evenement voor kinderen rond het thema "uilen". Deze activiteit start om 19.30 uur in het IVN-verenigingslokaal, gelegen in de kasteel Oud-Valkenburg (nabij kasteel Schaloen). Kinderen kunnen tijdens deze bijeenkomst kennis maken met de uilen die in ons land voorkomen. Er is een speciale uilenkwiz en daarna gaan de kinderen aan de slag met het uitpluizen van braakballen. Uilen eten alle voedsel met huid en haar op, en spugen daarna de onverteerbare resten uit in de vorm van een bal. Wat daar in zit, kan verrassend zijn.
Deelname aan deze activiteit is gratis. De activiteit duurt tot ongeveer 21.30 uur. Men kan zich aanmelden bij Léon Willems, tel. 046-4524233, of via mail: leonwillems@home.nl.
Tijdens De Nacht van de Nacht worden in alle provincies nachtactiviteiten georganiseerd. Het initiatief van Stichting Natuur en Milieu en De Provinciale Milieufederaties is bedoeld om Nederland weer donkerder en mooier te maken en tegelijk iets aan het klimaatprobleem te doen. Meer informatie over alle activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht is te vinden op de website www.nachtvandenacht.nl.