Politie Gelderland-Zuid

Aanrijding met gevolgen

Vuren, 27-10-2007 o In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding van een aanrijding op de A15 ter hoogte van Vuren. Daar was een personenauto tegen de achterzijde van een vrachtauto gereden. De auto raakte hierbij beschadigd maar er raakte niemand gewond.

Door de agenten werd geconstateerd dat de adem van de bestuurder van de personenauto naar alcohol rook. Daarom werd de man, een 43-jarige inwoner van Dinslaken (D) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Tiel. Bij de ademanalyse blies de man 260 ug/l terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan.
Na informatie bij de Duitse autoriteiten bleek dat de kentekenplaten die op de auto zaten onlangs waren gestolen. Ook bleek het rijbewijs van de man door de Duitse politie te zijn ingevorderd. Daarop is de auto voor nader onderzoek in beslag genomen.
Bij de insluiting van de 43-jarige bleek dat hij een ploertendoder bij zich had. Omdat dit een verboden wapen is werd ook dit in beslag genomen en krijgt de man ook daarvoor een proces-verbaal. (03)