AutoRai

Suzuki onthult toekomstvisie tijdens Tokyo Motor Show

(10/9/2007)
Van 27 oktober tot en met 11 november beleeft de Tokyo Motor Show zijn 40^ste editie. Voor Suzuki staat deze belangrijke beurs vooral in het teken van duurzame mobiliteit. Met een viertal studiemodellen toont Suzuki een toekomstvisie die volledig is geënt op de Way of Life-filosofie van opwindende en innovatieve voertuigen die de passagier centraal stellen.

Concept Kizashi 2
Een geslaagd Way of Life-voorbeeld is de Concept Kizashi 2, een logisch vervolg op Concept Kizashi die tijdens de afgelopen IAA in Frankfurt zo enthousiast is ontvangen. De Concept Kizashi 2 is een opwindend vormgegeven crossover die wordt aangedreven door een 3.6 V6-benzinemotor en een zestrapsautomaat. Het design van dit studiemodel straalt status en jeugdige vitaliteit uit, belangrijke kernwaarden in de nieuwe wereldstrategie van Suzuki.

PIXY en SSC: op de mens gerichte mobiliteit
Met de PIXY geeft Suzuki een voorproefje van âvriendelijkeâ mobiliteit in de vorm van een eenpersoons vervoermiddel, dat met lage snelheden op trottoirs of in gebouwen kan manoeuvreren. Zelfs voor mensen zonder rijbewijs is de PIXY uiterst eenvoudig in het gebruik. Door de PIXY te combineren met de als miniruimteauto ontworpen SSC â Suzuki Sharing Coach â ontstaan unieke nieuwe oplossingen voor op de mens gerichte mobiliteit. Dat dit niet noodzakelijkerwijs in een stedelijke omgeving hoeft te zijn, blijkt wel uit het feit dat de PIXY ook is te koppelen aan een sportauto â genaamd SSF â of een boot, onder de naam SSJ.

X-HEAD: unieke veelzijdigheid
De X-HEAD is een concept voor een cross-utility voertuig met een ongekende veelzijdigheid en een DNA dat duidelijk voortborduurt op de robuuste reputatie van bestaande modellen als de Suzuki Jimny en Grand Vitara. Met de X-HEAD heeft Suzuki een voertuig ontwikkeld dat bij vrijwel iedere levenswijze past en op elke bezigheid een passend antwoord heeft. De X-HEAD dankt zijn flexibele karakter voor een groot deel aan de variabele laadbak, die op de meest uiteenlopende wensen is aan te passen. Met een unit die luistert naar de naam Camper biedt de X-HEAD bijvoorbeeld slaapplaatsen voor twee personen. Bovendien is de X-HEAD in te zetten voor reddingsoperaties, of voor het vervoer van bijvoorbeeld fietsen of zelfs een motorfiets.

Suzuki Splash: troef in het compacte segment
De Suzuki Splash is belangrijk voor de wereldstrategie van Suzuki en mag op de belangrijkste autobeurs in het thuisland dan ook niet ontbreken. Met eigentijdse kleurstellingen, een fris design, een opvallend royaal interieur en uitdagende rijeigenschappen zal de Splash met name bij mensen met een actieve lifestyle in de smaak vallen. Vanaf het voorjaar van 2008 verschijnt Suzukiâs troef in het compacte segment op de Nederlandse wegen.

Suzuki SX4 WRC: klaar voor de strijd
Een andere hoofdrolspeler op de stand van Suzuki is de SX4 WRC 2008, die eerder dit jaar zijn debuut maakte tijdens de IAA in Frankfurt. Met deze SX4 WRC 2008 neemt Suzuki dit seizoen nog deel aan de laatste wedstrijden in het World Rally Championship, de hoogste klasse van de internationale rallysport. Op 12 oktober maakt de wedstrijdversie van de Suzuki SX4 op Corsica zijn debuut tijdens de Rally van Frankrijk. Vanaf januari 2008 begint voor Suzuki het eerste volledige WRC-seizoen.