Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 25 oktober 2007

WerkindeKerk.nl compleet

Driebergen - In oktober zijn de onderwerpen Pastoraat en Communicatie toegevoegd aan de website www.werkindekerk.nl en daarmee is de site na ruim twee jaar compleet. In de eerste fase was het doel de zestien belangrijkste thema's voor gemeenteopbouw op de kaart te zetten. Vanaf nu voegt de redactie per thema nieuwe artikelen toe op basis van vragen uit de praktijk en nieuwe ontwikkelingen in het werkveld. WerkindeKerk biedt op deze wijze een (groeiende) online database over praktische theologie aan wie van harte actief is in zijn of haar gemeente.

Pastoraat
Coördinator Bart Broekman, voorganger van de Bethelgemeente te Drachten redigeerde een serie artikelen over pastoraat. In deze artikelen komen pastorale vraagstukken als twijfel, echtscheiding, vergeving en stervensbegeleiding aan bod. De site geeft denkkaders over de structuur en kwaliteit van pastoraat en er is aandacht voor kinderpastoraat, bevrijdingspastoraat en de gemeente als therapeutische gemeenschap. Een model voor pastorale zorg helpt gemeenten bij de doordenking van de samenhang en samenwerking tussen de drie niveaus van basiszorg: pastoraat door gemeenteleden, door de predikant of het pastorale team en door professionele hulpverleners.

Communicatie
Journaliste Anouschka Polderman heeft het thema communicatie uitgewerkt. Naast visie op communicatiebeleid helpen de artikelen gemeenten ook met praktische tips over onderwerpen zoals schriftelijke communicatie, huisstijl, folder of belang van een (goede) website. De IZB heeft voor dit thema een aantal artikelen ter beschikking gesteld en er zijn een aantal artikelen overgenomen uit idea, het blad voor gemeenteopbouw dat de Evangelische Alliantie uitgeeft.

Samenwerking
WerkindeKerk is een initiatief van de Evangelische Alliantie in samenwerking met de Evangelische Omroep en de Christelijke Hogeschool Ede. Daarnaast zijn tien EA-deelnemers als partner bij het initiatief betrokken. De kernredactie van WerkindeKerk bestaat uit Gerard van der Schee (EA - hoofdredacteur), Nico Belo (CHE- instituut voor gemeenteopbouw en theologie), Henk Rothuizen en Roeland Klein Haneveld (EO). Inhoudelijke tips zijn welkom op: redactie@werkindekerk.nl.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl



Ingezonden persbericht