Gemeente Delft

De Controleurs Openbare Ruimte van de gemeente Delft en Politie Haaglanden starten vanaf 29 oktober 2007 met toezichtronden in de wijk Tanthof-West. Het doel is het tegengaan van parkeeroverlast in de omgeving van de Amazoneweg en de Sandinoweg, en het beperken van overlast door vandalisme, vernielingen en jeugd in de omgeving van wijkcentrum 'de Hofstee'. De actie duurt tot begin december. Afhankelijk van het effect van actie, start begin 2008 een herhalingsronde.

Parkeeroverlast

Door een tekort aan parkeerplaatsen in het gebied rondom de Amazoneweg en Sandinoweg gedoogden gemeente en politie langere tijd het parkeren buiten de parkeervakken. Inmiddels hebben de gemeente en Rijkswaterstaat echter nieuwe parkeervoorzieningen gerealiseerd:


- 20 nieuwe parkeervakken en 1 invalidenparkeerplaats bij het Tandheelkundig Centrum;


- 3 nieuwe parkeervakken en 1 invalidenparkeerplaats aan de Sandinoweg;


- 46 nieuwe parkeervakken nabij het gebouw van Rijkswaterstaat.

Het is daarom niet langer toegestaan om buiten de parkeervakken te parkeren. Foutparkeerders krijgen in de week van 29 oktober nog een waarschuwing, daarna wordt dagelijks gecontroleerd en krijgen foutparkeerders een bekeuring.

Vandalisme, vernielingen en jeugdoverlast

Om overlast in de omgeving van wijkcentrum 'de Hofstee' tegen te gaan, wordt de komende periode intensiever toezicht gehouden op: de skatebaan, het voetbalveld, jongerencentrum De Border, wijkcentrum De Hofstee, het tandheelkundig centrum (in aanbouw), de bibliotheek, de kinderopvang, de wijkpost, de kinderboerderij en de speeltuin Orinocostraat. De politie en controleurs spreken mensen aan op hun gedrag. Daarnaast hoopt de gemeente dat de intensieve controles preventief werken.

Noot voor de redactie,