BedrijfsautoRAI

Mercedes-Benz op de BedrijfsautoRAI 2007

(9/5/2007)
Op The European Road Transport Show (TERTS) die van 26 oktober tot en met 3 november a.s. in het RAI-gebouw in Amsterdam wordt georganiseerd, zal Mercedes-Benz haar brede producten- en dienstenprogramma aan het publiek tonen. Naast de noviteiten die het merk tijdens deze editie van de BedrijfsautoRAI presenteert, speelt Mercedes-Benz nog sterker in op de individuele behoeften van de bezoeker. Voor Mercedes-Benz staat de klant centraal. Klant centraal
Met ruim 3.600 vierkante meter standoppervlakte creëert Mercedes-Benz zijn eigen bedrijfswagenwereld in de Oosthal. De stand is zo opgebouwd dat iedere individuele bezoeker genoeg mogelijkheden heeft om zich te laten informeren over alle Mercedes-Benz producten en diensten. Niet alleen de medewerkers van Mercedes-Benz kunnen bezoekers er alles over vertellen. Ook zijn er voldoende informatiestands en touch-screens bij alle bedrijfswagens. De bezoeker is op deze beurs nog beter in staat, de informatie op te vragen die voor zijn of haar persoonlijke situatie van belang is. Dit sluit dus naadloos aan op het thema âklant centraalâ.

Beleef Mercedes-Benz op de BedrijfsautoRAI 2007 De BedrijfsautoRAI wordt van 26 oktober tot en met 3 november 2007 georganiseerd en staat ook wel bekend als The European Road Transport Show (TERTS). Deze beurs, die iedere twee jaar in Amsterdam wordt georganiseerd, is hét internationale platform voor de Europese bedrijfswagenindustrie en het goederentransport op de weg. Het complete Mercedes-Benz bestelwagen- en truckprogramma zal tijdens The European Road Transport Show op de stand aanwezig zijn. Belangrijke themaâs zijn het rendement voor de ondernemer, veiligheid en milieu. Ook tijdens deze editie van de BedrijfsautoRAI staan deze centraal. Maar ook de laatste technische ontwikkelingen, het verbeterde comfort en design, de functionaliteit en betrouwbaarheid zullen op de stand worden gepresenteerd.

Primeurs
Onder de elf bestelwagens en tien trucks die Mercedes-Benz op haar stand presenteert, zijn ook enkele noviteiten. Zo is de Viano X-clusive een absolute primeur. Deze uitvoering is op de Viano AMBIENTE gebaseerd, wordt aangedreven door een krachtige V6 dieselmotor én is uitgerust met veel luxe extraâs in zowel het interieur als exterieur. Het uiterlijk van deze Viano wordt onder andere verfraaid door geïntegreerde spoilers in de bumpers aan de voor- én achterzijde, zijskirts, een chromen grille, 18 inch lichtmetalen velgen, een sportieve chromen uitlaat en metallic lak in zwart of zilver. Het interieur is voorzien van exclusieve leren bekleding.

Daarnaast is de Viano te bewonderen in de vierwielaangedreven 4-MATIC. Ook de Vito 4x4 is nieuw op de BedrijfswagenRAI. Met de presentatie van de vierwielaangedreven Vito 4x4 en de Viano 4-MATIC geeft Mercedes-Benz nog meer invulling aan het huidige tijdperk van veiligheidsbewustwording. De vierwielaangedreven bestelwagens hebben aanzienlijk meer tractie op onverharde ondergrond en zorgen ook op het asfalt voor optimale rijstabiliteit.

Ook is op de beurs in Amsterdam de Mercedes-Benz Unimog, U 20, te zien. De karakteristieke alleskunner is een aanvulling op de reeds bestaande Unimog-lijn en dankzij zijn compactere buitenafmetingen en kortere wielbasis bijzonder gemakkelijk manoeuvreerbaar. Het grootste pluspunt van de Unimog is de ruime mogelijkheid tot het aankoppelen van diverse werktuigen die door een PTO (Power Take Off) kunnen worden aangedreven. De Unimog is hierdoor breed inzetbaar voor de meest uiteenlopende klussen. Ook de comfortabele en ergonomische cabine is goed afgestemd op de praktijk. Het begrip âbedieningsgemakâ heeft centraal gestaan bij de ontwikkeling van deze nieuwe alleskunner.

Absolute primeurs zijn ook de op aardgas aangedreven Econic en Sprinter. Met maar liefst 279 pk en een maximum koppel van 1.000 Nm is de aardgasmotor perfect op de inzet van de Econic voorbereid. Ook de nieuwe Sprinter met de aardgaskrachtbron die vanaf het voorjaar 2008 leverbaar is, sluit perfect aan op de inzet in het distributievervoer. Mercedes-Benz is als enige autoproducent ter wereld in staat om personenwagens, bestelwagens en bussen af-fabriek te voorzien van aardgasaandrijving. Naast de lage kosten voor het rijden op aardgas kent deze alternatieve aandrijving ook vele voordelen voor mens en milieu. Niet alleen de geluidsoverlast wordt hiermee beperkt, ook de uitstoot van schadelijke stoffen is fors minder dan bij dieselaandrijving.

Noviteiten
Mercedes-Benz geeft hier ondermeer invulling aan met de nieuwe automatisch schakelende versnellingsbak, de âMercedes PowerShiftâ. Deze versnellingsbak is sinds 2006 leverbaar op de Actros en vanaf deze zomer ook op de Axor. Het schakelmanagement houdt rekening met de lading en de tractiebehoefte aan de aangedreven as . Bovendien schakelt het systeem sneller en is de versnellingsbak lichter in gewicht. Daarnaast levert het systeem een aanzienlijke bijdrage aan het bedieningsgemak voor de chauffeur.

Voor de bestelwagens blijft de standaard automaat op de Sprinter het beste nieuws. Ook dit komt ten goede aan het rendement voor de ondernemer en comfort voor de chauffeur.

Milieu
Ook de BlueTec-technologie zal op de stand een prominent thema zijn. Het op basis van SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) ontwikkelde systeem heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen in de Actros-motoren. Nu is het gehele Mercedes-Benz truckprogramma met BlueTec leverbaar. Hiermee speelt het merk in op de aanhoudende discussie rondom verscherpte emissienormen. Alle Mercedes-Benz bestelwagens, de nieuwe Vitoâs en Sprinters, voldoen ruimschoots aan de Euro4 norm.

Veiligheid
Met betrekking tot de veiligheid laat Mercedes-Benz van zich horen met onder andere ADAPTIVE ESP op alle bestelwagens. Het elektronisch stabiliteitsprogramma houdt automatisch rekening met de actuele belading van het voertuig. ADAPTIVE ESP gaat zelfs zo ver dat het ook de exacte positie, zowel horizontaal als verticaal, van de lading meet. Hierdoor wordt het exacte zwaartepunt nauwkeurig bepaald en kan het motormanagement daar met zijn uitgebreide functies adequaat op reageren. Voor de trucks zal onder andere het ADAPTIVE CRUISECONTROL met de afstandsregeling op de stand getoond worden. Vanaf september wordt het innovatieve Trailer Stability Assist ook op de Vito en Viano leverbaar waardoor het rijden met een aanhanger of caravan veel veiliger wordt. Uiteraard zal Mercedes-Benz op haar stand ook deze en tal van andere actieve en passieve veiligheidsontwikkelingen presenteren.

Dienstverlening
Iedereen is van harte welkom op de stand van Mercedes-Benz. Het speciaal gebouwde café is een gezellige ontmoetingsplaats voor ondernemers, chauffeurs en Mercedes-Benz specialisten. Wie het aangename met het nuttige wil combineren, kan in afzonderlijke ruimten in alle rust zakendoen. Daarnaast zullen uiteraard ook lease- en verzekeringsmaatschappij Mercedes-Benz CharterWay en het gebruikte wagencentrum Mercedes-Benz TruckStore op de stand vertegenwoordigd zijn. Mercedes-Benz CharterWay biedt geïnteresseerden een volledig mobiliteitsconcept waarin allerlei mogelijke servicecomponenten zijn opgenomen zoals reparatie en onderhoud. Ook alle after sales diensten worden van 26 oktober tot en met 3 november gepresenteerd. Hiermee worden de bezoekers van A tot Z geïnformeerd over het complete Mercedes-Benz producten- en dienstengamma. âOne stop shoppingâ is hier het devies. Oftewel, Mercedes-Benz is méér dan transport alleen.