KNHS


Dubbelslag voor Bjorclenn en Prinsminster
26 oktober 2007


Zuidlaren (KNHS) - Donderdag de 25e oktober organiseerde NIC te Zuidlaren hun jaarlijkse aangespannen avond. Bjorclenn van de Mast (v. Sunbeam Vulcan) van Jan Heinhuis (zie foto) en Prinsminster (v. Fabricius) van Ben en Maria Schaap wonnen respectievelijk bij de hackneys en tuigpaarden twee rubrieken.

Bij de hackneys was de deelname niet zo groot, wat erin resulteerde, dat alle drie de rubrieken meteen definitief geplaatst werden. In de als eerste verreden openklasse boekte Bjorclenn van de Mast in handen van Werner Sweens de eerste overwinning van de avond. Op alle onderdelen weet hij goed te scoren. Suprice Gusty (v. Convictions Boy) van Frits Rovers was de uitstekende nummer twee, waarbij Heleen Uitslag met Rocket (v. Benthofs Amir) van Teunis Buurkes derde wist te worden. De damesklasse was eveneens voor Bjorclenn, waarbij hij door Corine Hoogerwaard wordt geshowd. Ook nu was Suprices Gusty tweede, gereden door Dana Rovers en ook de nummer drie was gelijk aan de openklasse: Heleen Uitslag met Rocket. In de openklasse grote maat won regerend ereklasse kampioen VABs Jordie (v. Plains Splendid) van Peter Vughts en zoals te doen gebruikelijk gereden door Patrick Hoogerwaard. In totaalbeeld en regelmaat was hij de beste van deze avond. Als tweede kon Werner Sweens met Prince William (v. Woodside Jay Walker) van Jan Cees van der Endt zich opstellen, Gladiator (v. Plains Windfall) met André Veltkamp werd derde.

De mooie Whispering Hope (v. Patijn) van Peter Stevens pakte de zege in de eerste tuigpaardrubriek en dat was de fokmerrie rubriek. Olivia (v. Farao) van Hermannus Boelens met Albert Meems in de showwagen werd tweede, Woldine (v. Manno) van Albert Habing werd op de derde plaats opgesteld. Vijf paarden reden in de openklasse over, waarna Prinsminster met Ben Schaap als overtuigende winnaar kon worden gehuldigd. Henk Prins werd met Loverboy (v. Renovo) van Y. van de Meer tweede, waarachter Raymond M (v. Larix) van Hennie Harink, gereden door Evelien Corbeek, zich mocht opstellen. Maria Schaap herhaalde met Prinsminster datgene wat Ben haar in de openklasse had voorgedaan en won. Toch had Suzan Bouwman daarbij blijkbaar met Egberdinas Unitas ook goed opgelet, want die liep ook als een trein. Suzan werd tweede en Hanneke Mekkes met Vitz Randall (v. Patijn) derde, Evelien Corbeek met Raymond M vierde. Dit nadat deze groep had over gereden. Dirk Mekkes was met de vossen Tyronno (v. Manno) en Tachio (v. Waterman) in het tweespan de overtuigend de winnaar. Plaisier en De Jong kwamen niet uit de volgorde van nummer twee en drie en raadpleegden arbiter Dion Jilissen welke koos voor Sibour (v. Manno) en Wapenaar (v. Reflex M) van Joop Witloxm, gereden door Gerard van der Meulen Ben Schaap volgde met Prinsminster en VT Minster (v. Perfection), de groep over rijdende spannen werd gesloten door Hannie Harink met Raymond M en Ufo (v. Manno).

Meerdere shows passeerden de revue, zo toonde Ito Werkman met een viertal bij hem lessende menners een indoormarathon. Het ging allemaal goed, totdat hij een poortje vergat Christa Laarakkers reed een dressuurpaard, terwijl Derk Jan Mekkes de merrie Ventola showde. De insteek van hun show was om te ontdekken wat de overeenkomsten en de verschillen zijn. Dat resulteerde in het ruilen van paard, maar beide waren blij even later het eigen paard weer over te kunnen nemen. Later op de avond zong stoere zeebonk Ben Schaap enkele zeemansliederen, terwijl de matrozen Derk Jan Mekkes en Harry van Middelaar Prinsminster en Vitz Randall aan de lange lijnen showde.